miercuri, septembrie 28

Washington Post: Airbnb anulează rezervările în capitala SUA. Republicanii se leapădă de Trump în ziua acuzării sale

0
1514

La acest moment, Congresul Statelor Unite ale Americii (SUA) dezbate la acest moment punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump. Acesta este primul lider de la Casa Albă din istoria Americii care este supus pentru a doua oară în timpul unui mandat procedurii de impeachment.

Camera Reprezentanților din Congresul SUA a început discuțiile asupra moțiunii de punere sub acuzare a președintelui Donald Trump, acuzat de Partidul Democrat că ar fi incitat la violență participanții la mitingul soldat cu asaltarea Capitoliului pe 6 ianuarie și moartea a cinci persoane.

Între timp, situația devine tot mai agitată la Washington. Liderii Armatei au simțit nevoia să dea un comunicat semnat către militari în care să îi anunțe că rolul lor este să apere Constituția, în fapt un mesaj clar de a nu executa ordinele lui Trump în cazul în care acesta are de gând să comită noi fapte nesăbuite cum a fost incitarea la atacul asupra Capitoliului.

De asemenea, FBI a avertizat deja asupra riscului unor noi atacuri în ziua instalării oficiale a lui Joe Biden la Casa Albă, 20 ianuarie.

Reprezentanţii Poliţiei Capitoliului au atras atenţia asupra unor comploturi şi proteste armate de-a dreptul ”macabre” care ar putea avea loc în aceste zile. Un astfel de complot ar presupune organizarea unui protest în care demonstranţi înarmaţi să înconjoare Capitoliul şi să-i execute, pur şi simplu, pe congresmenii democraţi, precum şi pe unii republicani.

Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat în cadrul dezbaterii:

  • Insurgenții care au luat cu asalt Capitoliul nu sunt patrioți. Ei sunt teroriști interni și justiția trebuie să își facă treaba
  • ei nu au apărut de nicăieri. Ei au fost trimiși aici, au fost trimiși de către președinte prin îndemnuri precum acela de ”a lupta pe viață și pe moarte”. Cuvintele contează. Adevărul contează. Responsabilitatea contează
  • preşedintele SUA a incitat la această insurecţie, această rebeliune armată
  • El trebuie să plece, el este un pericol evident şi imediat împotriva naţiunii pe care o iubim cu toţii

Liderul minorității din Camera Reprezentanților, republicanul Kevin McCarthy, a declarat că Trump este responsabil pentru atacul de săptămâna trecută asupra Capitoliului, dar a precizat că punerea sa sub acuzare ar fi o greșeală.

Conducerea grupului republican din Senatul SUA ia în considerare posibilitatea urgentării procedurii de destituire a președintelui Trump, care ar putea începe chiar vineri în acest for al Congresului de la Washington, cu condiția ca destituirea să fie aprobată înainte în Camera Reprezentanților, anunță The Guardian. Pentru acest lucru, Senatul trebuie convocat deoarece în aceste zile nu este în sesiune.

Airbnb va anula și bloca toate rezervările din zona de metrou a metropolei americane, în timpul săptămânii de inaugurare a noului președinte după ce au găsit conturi Airbnb pentru „numeroase persoane care sunt fie asociate cu grupuri extremiste cunoscute, fie implicate în alt mod în activitatea infracțională de la clădirea Capitoliului”, a anunțat platforma turistică, miercuri dimineață, relatează Washington Post.

Anunțul face referire „la milițiile armate și grupurile extremiste cunoscute care încearcă să călătorească și să perturbe ceremonia” de instalare a noului președinte și ține cont de avertismentele conducătorilor din regiune că vizitatorii ar trebui să se abțină de la călătorie în district în săptămâna viitoare.

Compania a declarat că va rambursa banii oaspeților și va rambursa gazdelor banii pe rezervările anulate. Airbnb a interzis, de asemenea, de pe platformă, toate persoanele asociate cu grupuri de ură sau implicate în insurecția care a avut loc săptămâna trecută la Capitoliu.

VEZI ŞI:

Presa lumii a explodat: Trump, primul președinte din istoria SUA acuzat a doua oară într-un mandat!

VIDEO. Mălin Bot, o nouă lovitură de presă: afacerile interlopilor PSD de la Piața Progresul

Alt fugar, ca-i “la modă”. Fostul europarlamentar, Marian Zlotea, condamnat astăzi, a fugit din România

Leave a reply