marți, ianuarie 25

Presa lumii a explodat: Trump, primul președinte din istoria SUA acuzat a doua oară într-un mandat!

3
1050

UPDATE. VOT ISTORIC ÎN SUA: Camera Reprezentanților a aprobat prin vot punerea sub acuzare a lui Donald Trump pentru a doua oară într-un mandat!

Pentru impeachment au votat până acum 231 de membri ai Camerei, din care 10 sunt reprezentanți ai Partidului Republican al lui Donald Trump! Împotrivă – 179. Nu au votat – 5.

Trump este pus sub acuzare!


Trump este primul președinte din istoria Americii împotriva căruia s-au inițiat două moțiuni de punere sub acuzare.

Votul final privind destituirea lui Trump va aparține Senatului, care este în vacanță și este programat să se întoarcă în sesiune abia pe 19 ianuarie, cu o zi înainte ca Joe Biden să depună jurământul pentru funcția de președinte.

Adio, imperiul Trump! Orașul New York rupe contractele cu firmele sale, la fel au făcut deja multe corporații după atacul Capitoliului

New York City încearcă să-și înceteze relațiile de afaceri cu Organizația Trump ca răspuns la atacul de săptămâna trecută asupra Capitoliului SUA.

În ziua în care președintele Donald Trump se confruntă cu o a doua acuzație de impeachment pentru rolul său în provocarea atacului asupra Congresului SUA, oficialii din New York au anunțat planurile de a pune capăt imediat contractelor Organizației Trump de a opera legăturile de ferryboat către Ferry Point, caruselul Central Park și patinoarele Wollman și Lasker.

“Atacurile asupra Capitolului nostru au ucis un ofițer de poliție, au lăsat patru răzvrătiți morți, au expus parlamentarii la Covid-19 și au amenințat transferul constituțional de putere”, a declarat municipalitatea celui mai mare oraș din SUA, într-un comunicat emis miercuri dimineață, citat de CNN.

“Erau o urâciune națională. Analizăm dacă există motive legale în lumina acestor noi circumstanțe pentru a pune capăt concesiunilor cu Organizația Trump“, sună comunicatul orașului New York.

O serie de companii private au anunțat, de asemenea, că nu vor mai face afaceri cu organizația Trump din cauza comentariilor președintelui adresate susținătorilor săi înainte de atacul asupra Capitoliului. Acestea includ două dintre băncile sale, Deutsche Bank și Signature Bank, procesatorul de carduri de credit Stripe, care nu mai procesează plăți cu cardul de credit pentru Campania Trump, Shopify, care a încetat să mai opereze magazinele online atât pentru organizația Trump, cât și pentru Campanie, și PGA of America, care a anunțat că renunță la un turneu important de golf dintre cele organizate de pe filiera Trump.

De Blasio, primarul orașului New York

Miercuri, firma globală de servicii imobiliare Cushman & Wakefield (CWK) a declarat că „a luat decizia de a nu mai face afaceri cu organizația Trump”, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

De-a lungul anilor, Cushman a gestionat mai multe proprietăți de birouri și de vânzare cu amănuntul pentru organizația Trump, inclusiv Trump Tower din New York, Trump Plaza, clădirea Trump din 40 Wall Street și Trump International Hotel and Tower din Chicago.

Trump și primarul orașului New York, De Blasio, s-au luptat mult timp. În timp ce site-ul web al organizației Trump menționează în continuare New York-ul ca sediu al companiei, președintele Trump și prima doamnă Melania Trump și-au mutat reședința legală din oraș în Florida în octombrie 2019.

La acea vreme, Trump a spus că a decis să se mute pentru că fusese „ tratat foarte rău de liderii politici atât ai orașului, cât și ai statului “.

De Blasio a declarat că orașul este ferm pentru a rezilia contractele din cauza conduitei președintelui săptămâna trecută.

“Incitarea unei insurecții împotriva guvernului SUA constituie în mod clar o activitate criminală”, a declarat de Blasio pentru MSNBC miercuri.

„Orașul New York nu va mai avea nicio legătură cu Organizația Trump”.

Organizația Trump a promis să lupte împotriva acțiunii orașului.

VEZI ŞI:

INTERVIU. Mesajul lui Cristian Diaconescu pentru românii pro-Trump din SUA și ce va păți președintele după atacul asupra Capitoliului

Washington Post: Airbnb anulează rezervările în capitala SUA. Republicanii se leapădă de Trump în ziua acuzării sale

Luați-i lui Trump codurile nucleare! Îngrijorare maximă la Washington după atacul asupra Capitoliului. Precedentul Nixon

3 comments

Leave a reply