miercuri, ianuarie 26

Din cauza Covid-19, Agențiile de Servicii Funerare din California, riscă să rămână fără spații

0
1064

Statul american Los Angeles, California, a devenit epicentrul crizei din California si depășeste deja 10.000 de decese din cauza COVID-19. Spitalele din zonă sunt copleșite și se luptă să mențină elementele salvatoare de bază, printre care oxigenul, pentru a trata un număr record de pacienți cu probleme respiratorii.

 

Echipe din Corpul  Ingineresc al Armatei SUA au sosit sâmbătă pentru a furniza oxigen mai multor spitale din Statele Unite ale Americii. La nivel național s-au inregistrat in ultima saptaman 2.500 de persoane, decedate  din cauza COVID-19, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.


Numărul zilnic de cazuri noi înregistrate în acea perioadă a fost în medie de aproape 195.000, o scădere față de ultimele două săptămâni. Adunările și sărbătorile de la sfârșitul anului induc, de asemenea, teama de  o altă creștere a infecțiilor.

Șeful asociației directorilor de înmormântări de stat a declarat că morgile s_au umplut în California, în timp ce numărul morților din cauza COVID-19 în Statele Unite a depășit 350.000 duminică. Experții anticipează o nouă creștere a cazurilor și deceselor de coronavirus ca urmare a adunărilor de Crăciun și Anul Nou.

Datele compilate de Universitatea Johns Hopkins arată că Statele Unite au trecut pragul duminică dimineață. Peste 20 de milioane de oameni din țară au fost infectați. Statele Unite au început să utilizeze două vaccinuri împotriva coronavirusului pentru a proteja lucrătorii din domeniul sănătății, rezidenții caselor de îngrijire medicală și îngrijitorii acestora, dar lansarea programului de inoculare a fost criticată pentru că este lentă și haotică.

 

Mai multe state au raportat un număr record de cazuri în ultimele zile, inclusiv Carolina de Nord și Arizona.

Statele Unite se confrunta de departe cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19 din lume, urmate de Brazilia, care a raportat peste 195.000 de decese. conform celor precizate de site-ului diariolasamericas.com, citând, la rândul lor, surse AP.

 

„Sunt în afacerea cu înmormântări de 40 de ani și niciodată în viața mea nu am crezut că se poate întâmpla acest lucru, spunând unei familii:„ Nu, nu putem avea un membru al familiei tale ”, a spus Magda Maldonado, proprietarul Funeral Home Continental:„Continental manipulează în medie 30 de cadavre pe zi, de șase ori numărul său normal. Proprietarii de morgă se sună reciproc pentru a vedea dacă cineva poate primi cadavre, iar răspunsul este întotdeauna același: sunt plini.”

 

Pentru a satisface cererea ridicată datorită numărului mare de corpuri decedate, Maldonado a închiriat frigidere suplimentare de 15 metri pentru două dintre cele patru facilități pe care le administrează în Los Angeles și județele înconjurătoare.  Firmei i-au fost necesare, de asemenea, o zi sau două pentru a colecta cadavre din spitale si pentru a servi clienții rezidențiali.

Bob Achermann, director executiv al Asociației Directorilor Funerarilor din California, a declarat că întregul proces de înmormântare și incinerare a încetinit, inclusiv îmbălsămarea corpurilor și procesarea certificatelor de deces.

 

În perioadele normale, incinerarea ar putea avea loc într-o zi sau două, acum există o întârziere de cel puțin o săptămână sau mai mult.

Achermann a spus că în partea de sud a statului „toate casele funerare despre care am vorbit susțin   că acționează „cât de repede e posibil ”: „Volumul este incredibil și  există teama că nu vor putea ține pasul”, a adăugat el. „Și ce este mai grav, sustine in incheiere, o crestere a acestui fenomen nedorit, din păcate, ar putea să ne aștepte în continuare”.

 

 

SUSRSE: agentia AP.

 

Leave a reply