România în topul primelor zece ţări cu un sector de camping bine dezvoltat

0
3393

România se află pe locul 9 în topul statelor cu un sector de camping bine dezvoltat, românii fiind din ce în ce mai doritori să plece în vacanţă cu autorulota, arată rezultatele unui studiu de specialitate, publicate vineri.

Conform Vola.ro şi Ruuts Travel, citate de agerpres, în plin sezon estival, preţurile medii pentru o rulotă care se ataşează la maşină sunt de 60 – 80 de euro/noapte, în timp ce preţurile medii pentru o autorulotă sunt de 120 – 175 de euro/ noapte. În extra-sezon, tarifele sunt şi cu până la 40% mai mici.

La momentul actual, România ocupă locul 9 în topul ţărilor cu un sector de camping bine dezvoltat, iar destinaţiile preferate de către români sunt: Grecia, Croaţia, Turcia, Slovenia, Italia (în lunile de vară), respectiv Norvegia, Finlanda, Austria (în timpul iernii).

În România, cele mai multe cereri de rezervare a autorulotelor sunt pentru Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi.

Când vine vorba despre durata de închiriere a autorulotei, lucrurile diferă de la un sezon la altul. Astfel, pe timp de vară, când vremea permite explorările în aer liber, turiştii închiriază autorulote pentru şapte zile, în timp ce iarna aceste case mobile se închiriază, în medie, pentru aproximativ trei zile.

Leave a reply