sâmbătă, iunie 15

Raluca Turcan: „Sprijinul culturii la Chișinău e o preocupare constantă și crescândă a României”

0
3248

Ministerele culturii de la București și Chișinău fac eforturi considerabile pentru ca generația tânără să citească cărți, iar organizarea Salonului Internațional de Carte Bookfest este o dovadă a colaborării strânse. Declarații în acest sens au fost făcute în evenimentul de deschidere a salonului, de miniștrii din cele două țări, transmite IPN.

„O parte din cărțile expuse în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest ajung ulterior în colecțiile bibliotecilor naționale și colecțiile bibliotecilor publice din țară. Urmare a desfășurării celor cinci ediții anterioare ale salonului de carte, 17 201 exemplare de carte, constituind carte nouă și de calitate, au ajuns cu titlul gratuit în bibliotecile din țară prin donații distribuite”, a declarat ministrul.

Sergiu Prodan a anunțat că Ministerul Culturii lansează campania națională „Septembrie – nicio zi fără cultură”. Acesta a îndemnat cititorii să nu se limiteze doar la luna septembrie, dar să citească anul întreg, potrivit radiochisinau.

Ministra culturii din România, Raluca Turcan, a declarat că sprijinul culturii la Chișinău este o preocupare constantă și crescândă a României.

Sunt prezente la Chișinău cele mai importante edituri din România și Moldova, ceea ce demonstrează amploarea acestei ediții a festivalului”, a declarat Raluca Turcan.

În deschiderea evenimentului, participanții au declarat că în era tehnologiei, consumul de cultură scrisă și achiziția de cărți au nevoie să fie încurajate, iar asta e o practică europeană. Orice guvern, orice minister de resort are obligația de a acorda o atenție crescândă și punctuală pentru consumul de cultură de scrisă.

Leave a reply