miercuri, ianuarie 26

Care au fost destinaţiile favorite ale românilor pe perioada pandemiei?

"Cel mai scump bilet de avion cumpărat în 2020 de la agenţia de turism online eSky a fost unul intercontinental şi a costat 7.502 euro"
0
804

 “Destinaţiile favorite ale românilor în an de pandemie au fost: România, Marea Britanie, Germania, Italia şi Spania.”

”Dacă anii trecuţi, ne obişnuisem să avem Londra ca oraş preferat, în 2020 – Bucureşti conduce detaşat cu 55% dintre rezervări. El fiind urmat de Londra, anul acesta având 17% din totalul călătorilor şi Iaşi cu 7%. Ca preferinţe, oraşele au fost urmate de Cluj, Timişoara, Bacău, Paris şi Bruxelles. 2020 a influenţat drastic vieţile oamenilor dar şi alegerile tipurilor de zboruri pe care le-au făcut. În comparaţie cu 2019, în 2020 numărul de rezervări făcute de români la zborurile naţionale a scăzut cu 57%”, spun reprezentanţii companiei on line eSky,  ne informează site-ul news.ro

Potrivit acestora, în timpul pandemiei, s-a născut o nouă tendinţă numită „travel bubble” ce constă în călătoria în străinătate, în ţările vecine şi relativ aproape de ţara călătorului. Această tendinţă este confirmată de datele eSky prin faptul că scăderea călătoriilor intercontinentale a fost mai mare decât scăderea călătoriilor către ţările de pe un continent. În 2020, călătoriile intercontinentale au scăzut cu 76%, iar cele intra-continentale cu 52%.

Marea Britanie – una dintre cele mai importante destinații turistice ale românilor, în pandemie

Oferte sejur Marea-Britanie. Vacanta perfecta pentru mine - Dertour.ro

Din cauza pandemiei, turiştii au nevoie de un sentiment de securitate pentru decizia de a călători – atât în ​​străinătate, cât şi în ţară. Numărul asigurărilor de călătorie vândute în 2020 a fost mai mic decât în ​​2019, dar este demn de remarcat faptul că numărul rezervărilor cu asigurare de călătorie achiziţionată a crescut.


”În 2019, doar 15% din rezervări aveau asigurare de călătorie. 2020 şi pandemia de coronavirus a schimbat radical situaţia – a fost achiziţionată asigurare pentru fiecare 3 rezervări de pe site-urile web eSky”, spune Inga Wawrzyniak-Gacek, director de marketing şi comunicare al eSky.

“2020 a urmat trendul anilor trecuţi prin scăderi ale preţurilor la biletele de avion dus-întors. Preţul mediu al unui bilet de avion în 2020 a fost în scădere cu 25%  faţă de 2019”, mai spune sursa.

“Cu o cifră de afaceri pe 2019 în valoare de 7,4 milioane de euro, la o valoare totală tranzacţionată de 45,5 milioane de euro, eSky este una dintre cele mai mari agenţii online de turism din România.

Activă pe piaţa locală încă din 2009, aceasta este parte a grupului eSky, cu sediul central în Polonia. Grupul are 50 de pieţe deschise în acest moment, atât în America de Sud, în America de Nord, cât şi în Europa, Asia, Australia şi Africa. eSky oferă servicii complete de travel: bilete de avion, hoteluri, Zbor + Hotel (pachete dinamice), închirieri maşini şi asigurări de călătorie.” incheie sursa citată.

VEZI ŞI:

STUDIU: Românii continuă să rezerve bilete de avion “dus” în special pentru Marea Britanie, Spania, Germania şi Franţa

VIDEO. Viitorul României e paradisul natural din interior. Îl vedem cu ochii noștri, dar nu l-am văzut niciodată cu adevărat

Când un hotel părăsit îmbogățește vacanța

Leave a reply