miercuri, octombrie 4

Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici: „De pe altă planetă, nu poate să fie om!”

0
430

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde.

Performanța lui David Popovici, record mondial doborât după 13 ani, a făcut imediat înconjurul planetei. State of Swimming a notat că David Popovici a devenit cel mai tânăr deținător al recordului mondial în „proba regină”, cea de 100 metri liber, informează gsp.ro.

Italienii de la Oa Sport nu s-au ferit de cuvinte: „David Popovici nu e om, e de pe altă planetă! A bătut recordul mondial la 100 de metri după 13 ani”.

Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație din Italia, i-a dedicat un articol separat, poziționat în prima parte a site-ului. Are titlul „Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri”, iar în el este prezentată filosofia de viață a fenomenului natației.

Și francezii de la L’Équipe au fost impresionați de performanță și i-au dedicat un material amplu: „David Popovici a bătut recordul lui Cesar Cielo”.

Spaniolii de la Marca au remarcat că performanța lui David este cu atât mai specială, cu cât a fost reușită fără echipamentele speciale din 2009: „Românul Popovici a bătut recordul mondial la 100 de metri fără costumele magice”.

Leave a reply