duminică, iulie 21

Moartea în direct pe Facebook a lui Alain Cocq: el va muri de foame pentru a denunța că eutanasierea este ilegală în Franța

0
894

Bărbatul a suferit de o boală incurabilă de 34 de ani și a stat la pat de doi ani. El i-a scris lui Macron, dar președintele i-a refuzat autorizația de a prescrie un barbituric.

Alain Cocq, un francez în vârstă de 57 de ani, care este imobilizat la pat de doi ani din cauza bolii, va înceta să mai mănânce, să bea și să se trateze de vineri și își va documenta sfârșitul în direct pe Facebook începând de sâmbătă. Cocq, care suferă de o boală incurabilă de 34 de ani, vrea să denunțe odată cu moartea sa că eutanasierea nu este legală în Franța, relatează lasexta.com.

După ce i-a scris președintelui, Emmanuel Macron, cerându-i „dreptul la o moarte demnă”, el a refuzat autorizarea unui medic de a prescrie un barbituric. „Dorința sa de a cere ajutor activ pentru a muri nu este permisă în prezent de legile țării noastre”, a răspuns președintele, susținută de legea franceză Claeys-Leonetti, care autorizează sedarea profundă numai pentru pacienții cu boli terminale.

El este „închis în patul său într-o suferință insuportabilă”

Boala lui Cocq a degenerat și este în prezent „încarcerat în patul său cu o suferință insuportabilă”, potrivit lui Jean-Luc Romero-Michel, adjunct al Consiliului municipal din Paris responsabil cu Drepturile Omului și Lupta Împotriva Discriminării și, de asemenea, Președinte al Asociației pentru Dreptul de a muri cu demnitate.

Romero-Michel, care l-a vizitat pe Alain Cocq acasă la Dijon, miercurea trecută, pentru a-și exprima sprijinul, a explicat că bărbatul de 57 de ani își păstrează plenitudinea capacităților mentale, dar este total dependent fizic, și este asistat de patru persoane pentru toate nevoile sale, inclusiv igiena personală.

Începând de vinerea aceasta va înceta să mănânce, să se hidrateze și să ia tratamentul care îl ține în viață, fără acestea poate rezista trei săptămâni până la moarte. Imaginați-vă cât de teribil este să mori în acest fel„, a spus el. În pofida acestui fapt, el a subliniat generozitatea pe care actul lui Cocq o reprezintă pentru a conștientiza necesitatea de a reglementa eutanasierea și sinuciderea asistată în Franța.

De 20 de ani au existat sondaje și 85% dintre francezi sunt de acord cu legalizarea eutanasiei și a sinuciderii asistate, de la stânga la extrema dreaptă, mai exact, 95% din electoratul Marine Le Pen „, și-a amintit el.

Majoritatea deputaților din Parlamentul francez sunt în favoarea adoptării unei legi, dar aceasta nu merge înainte deoarece, potrivit lui Romero-Michel, există politicieni supuși grupului de presiune al companiilor din sectorul sănătății. Asociația pentru Dreptul de a muri cu demnitate va lansa o campanie în rețelele de sprijin pentru Alain Cocq, în care va solicita din nou aprobarea unei legi care reglementează dreptul de a muri cu demnitate.

Leave a reply