sâmbătă, iulie 13

Cioloş: „Mă interesează o candidatură la prezidenţiale, dar nu exclud o candidatură la europarlamentare”

Eurodeputatul Dacian Cioloş a declarat marţi, la Strasbourg, că îşi doreşte în continuare un viitor politic în România şi că va decide, la momentul oportun, împreună cu colegii din REPER, dacă va candida la alegerile prezidenţiale sau la viitoarele alegeri europene.

Întrebat dacă îşi doreşte în continuare un viitor politic în România, în contextul în care nu a fost prezent la Adunarea Generală a REPER de sâmbătă din cauza unei misiuni europarlamentare în Liban, Dacian Cioloş a răspuns afirmativ, dar a spus că nu a luat încă o decizie privind funcţia pentru care va candida, scrie agerpres.

„Eu îmi doresc în continuare un viitor politic în România, dar nu depinde numai de mine, depinde de cei care votează”, a declarat Cioloş în cadrul unui briefing pentru jurnalişti români la Strasbourg.

„Nu am luat încă o decizie unde voi candida, nu-mi văd o candidatură la locale şi nu cred că voi candida la parlamentul naţional. Mă interesează o candidatură, personal vorbesc, acolo unde cred că mi-aş putea folosi experienţa pe care am acumulat-o, la prezidenţiale, şi nu exclud o candidatură, în continuare, la europarlamentare, chiar dacă e mult mai puţin probabilă decât a fost în 2019″, a spus eurodeputatul din grupul Renew, fost lider al acestui grup politic din Parlamentul European.

El a spus că va lua o decizie împreună cu colegii, „la momentul oportun, cu suficient de mult timp înainte de alegerile respective, în funcţie de cum vor evolua lucrurile”.

Dacian Cioloş susţine că aici nu este vorba doar despre ce-şi doreşte el şi că nu va candida doar pentru a-şi testa susţinerea.

Vreau să candidez pentru a avea acces la o poziţie care să-mi permită să fac lucruri în România. Dacă nu simt că se poate întâmpla lucrul ăsta, probabil că voi căuta altă modalitate de a face lucruri în România”, a afirmat Cioloş.

Întrebat dacă REPER va căuta să facă alianţe la viitoarele alegeri, Cioloş nu dorit să comenteze în numele noii conduceri a REPER, dar a spus că el personal nu vede cum în 2024 „un singur partid ar putea guverna România, oricare ar fi el”.

„Deci trebuie gândite alianţe. Dar acum, sigur, alianţele le gândeşti între partide care intră în Parlament. Că de acolo pornesc discuţiile”, a mai spus co-fondatorul REPER.

Leave a reply