miercuri, septembrie 28

Radu Oprea (PSD): ”Salariile demnitarilor nu vor crește”

0
78

Salariile demnitarilor nu au mai crescut din 2018, dar majorarea lor va fi amânată din nou, spune pentru RFI purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea. El precizează că intenția este de fapt de a crește lefurile mici ale angajaților din primării.

Senatul a decis majorarea salariilor demnitarilor. Votul decisiv îl are Camera Deputaților.

Radu Oprea explică ce se va întâmpla mai departe cu salariile demnitarilor:

”Poziția publică a PSD a fost exprimată prin vocea mea, de la tribuna Senatului, inclusiv în ziua votului, când am spus că poziția PSD este că din toată anexa 9 care se referă la indemnizațiile demnitarilor, interesul este ca doar punctul 5 să fie sub incidența votului nostru. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă salariile primarilor, viceprimarilor. De ce ne referim la aceștia? Pentru că de salariile primarilor și viceprimarilor depind toate salariile bugetarilor, celor care lucrează ca funcționari publici în primării.

În primăriile mici, în primăriile cu 3.000 de oameni sau sub, salariile au rămas mult în urmă, pentru că ele nu au mai crescut din 2018, timp în care salariile celorlalți bugetari, cum ar fi profesori, cum ar fi alte salarii ale bugetarilor care lucrează pe raza teritorială administrativă a unei primării, poate fi și de oraș, poate fi și de comună, au crescut.

Nu considerăm că este echitabil, că este just din punct de vedere social ca anumite categorii de cetățeni, care au salarii mici, cum sunt funcționarii din primării, să fie blocați din 2018, să rămână în urmă, în timp ce alte categorii de bugetari, în decursul acestei perioade, au primit aceste măriri de salarii”. (integral rfi)

Leave a reply