Revocarea lui Alin Nica (PNL) din CNI, pe ordinea de zi a Senatului, la solicitarea USR

0
492

Ordinea de zi a plenului Senatului a fost suplimentată, miercuri, la solicitarea senatorului USR Raoul-Adrian Trifan, cu revocarea din funcţie a lui Alin Nica, membru în Consiliul Naţional de Integritate al ANI, relatează Agerpres.

„Vreau să iau cuvântul pe procedură pentru a vă aduce la cunoştinţă o situaţie foarte gravă, care există la vârful Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), iar aceasta este că domnul Alin Nica, care este preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, face parte din Consiliul Naţional de Integritate, practic forul care conduce ANI. Or, domnul Alin Nica a fost cercetat de către ANI, iar ANI a făcut o sesizare către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deci a fost trimisă o sesizare pentru indicii referitoare la infracţiunile de conflict de interese, respectiv folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”, a susţinut Trifan.

El a afirmat că este ” cel puţin imoral” ca Alin Nica să mai facă parte din ANI, scrie g4media.

Este cel puţin imoral ca acest om să mai facă parte în continuare din acest for care conduce ANI, practic instituţia care îl cercetează şi care a făcut acea sesizare către Parchet. Drept urmare, domnule preşedinte, vă solicit să suplimentăm ordinea de zi cu un vot de revocare a domnului Alin Nica din CNI, pentru că Senatul numeşte membrii acestui for, tot Senatul poate să-i şi revoce”, a conchis senatorul USR.

Cererea în cauză a fost aprobată cu 34 de voturi „pentru” din totalul celor 54 exprimate.

Această procedură vine în urma atacului de săptămâna trecută de Alfred Simonis, șeful PSD Timiș, asupra lui Alin Nica, șeful PNL Timiș. Simonis a dezvăluit că rivalul său local face parte din Consiliul Național de Integritate, deși a fost declarat de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese.

Lupul, paznic la oi. Cam așa se rezumă situația președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, declarat în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, iar în același timp Nica este membru în Consiliul Național de Integritate, for de supraveghere a ANI”, a scris Simonis într-un comunicat.

Simonia arată că Alin Nica a fost nominalizat pentru ocuparea acestei funcții de către Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România în 2021. Consiliul Național de Integritate este numit de către Senatul României.

Doi ani mai târziu, în 2023, Agenția Națională de Integritate a dat un comunicat prin care anunță problemele președintelui Consiliului Județean Timiș.

Leave a reply