Satu Mare: PNL iese de la guvernarea locală și acuză UDMR că nu respectă legea

0
340

Reprezentanţii organizaţiei judeţene Satu Mare a UDMR îi acuză pe partenerii de coaliţie de la PNL că susţin ”o politică a dezbinării şi distrugerii”, după ce liberalii au anunţat, marţi, că renunţă la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană, din cauza unor neînţelegeri cu UDMR.

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că PNL renunță la alianța din județ cu UDMR și iese de la guvernarea locală. Prin urmare, liberalii vor renunța la posturile de vicepreședinți și viceprimari la nivelul județului și municipiului Satu Mare, transmite presasm.ro, citat de stiritvr.

PNL iese de la guvernarea locală, a anunțat liderul liberal Adrian Cozma în cadrul unei conferințe de presă. Astfel, liberalii vor renunța la posturile de vicepreședinți și viceprimari la nivelul județului și municipiului Satu Mare.

Alegătorii noștri nu sunt de vânzare”, a spus Adrian Cozma. „PNL nu dorește să participe la decizii care nu respectă legea, decizii care sunt contrare Constituției”, a spus liderul liberalilor sătmăreni, potrivit presasm.ro

La rândul lor, reprezentanţii organizaţiei judeţene Satu Mare a UDMR au reacționat după acest anunț și a transmis într-un comunicat: Consiliul Judeţean Satu Mare este motorul dezvoltării judeţului Satu Mare, lucru demonstrat în ultimii ani. Dezvoltarea judeţului se poate face doar atunci când toţi partenerii susţin acest demers. Din păcate, în ultima vreme, PNL Satu Mare a susţinut o politică a dezbinării şi distrugerii, a blocării proiectelor de dezvoltare. Munca primarilor PNL din judeţ, proiectele acestora, sunt puse în pericol şi subordonate interesului şi obiectivelor personale ale unei singure persoane. În urma acestui demers ieftin şi politicianist, au de pierdut doar cetăţenii judeţului Satu Mare„, precizează UDMR Satu Mare, în cadrul unui comunicat de presă.

Reprezentanţii formaţiunii politice maghiare susţin că pentru dezvoltarea judeţului e necesar ca primăriile din judeţ să colaboreze cu Consiliul Judeţean, fiind nevoie de o majoritate în consiliu şi de un parteneriat cu primăriile, pentru ca proiectele să fie duse la bun sfârşit şi să fie atrase noi finanţări şi investiţii.

Organizaţiile judeţene ale UDMR, PSD şi PMP susţin proiectele de dezvoltare a judeţului Satu Mare. Orice formaţiune politică, când reprezintă cetăţenii, trebuie să funcţioneze după principii şi pe o anumită normalitate„, adaugă sursa citată.

Leave a reply