Rareș Bogdan, mesaj pentru extinderea Schengen: „Românii nu sunt fraierii UE și nici cetățeni de rang 2”

0
431

Rareș Bogdan, liderul delegației PPE a României a subliniat că speră ca Suedia sa pună pe agenda unuia dintre consilii JAI pe care le patronează din martie și iunie, extinderea spațiului Schengen pentru România și Bulgaria.

„Sper că Suedia, o democrație consolidată și un stat model pentru respectarea drepturilor și libertăților să pună pe agenda unuia dintre cele două Consilii JAI pe care le patronează în martie și iunie, extinderea spațiului Schengen pentru România și Bulgaria”, a transmis Rareș Bogdan într-un discurs în plenul Parlamentului European.

Șeful delegației PPE a României din Parlamentul European a continuat arătând că „România își dorește că Uniunea Europeană să devină un loc mai sigur pentru cetățenii ei. Dar și românii sunt cetățeni europeni”, iar „Românii își asumă un risc major în vecinătatea Ucrainei, dar vă spun ceva și luați aminte: ei nu sunt fraierii Uniunii Europene și nici cetățeni de rang 2”.

Europarlamentarul a arătat că „românii contribuie esențial la stăvilirea migrației ilegale, și cu toate astea, au fost jigniți cumplit. Românilor li s-a refuzat accesul în Spațiul Schengen, iar asta s-a întâmplat din cauza josniciei politice a cancelarului austriac Nehammer. Care iată, a și plătit la alegerile de duminică unde partidul sau a înregistrat cel mai prost scor electoral de la al doilea război mondial încoace”.

Totodată, eurodeputatul a subliniat că România a investit un miliard de euro în securizarea frontierelor. „Au ajutat milioane de refugiați ucraineni”, a mai subliniat europarlamentarul în plenul Legislativului european.

Rareș Bogdan a mai arătat și că „Uniunea Europeană nu trebuie să devină un loc unde mai-marii zilei dispun discreționar de soarta a milioane de cetățeni”.

Leave a reply