România impune carantină celor veniţi din Spania – ţară cu de PATRU ori mai puţine cazuri noi coronavirus!

0
1352

Incredibil cum se schimbă situaţia pandemiei în lume, de la o lună la alta! Ieri, autorităţile de la Bucureşti au finalizat lista celor 15 ţări pentru care nu mai e nevoie de carantină la sosirea în România (publicată în premieră de LUMEALIBERA.RO). Dar în mod curios, printre cele 15 ţări nu fugurează Spania, o ţară cu mult mai puţin cazuri noi de coronavirus chiar decât România!

Ministerul Sănătății de la Madrid a anunţat 130 de noi infecții diagnosticate de teste PCR în ultimele 24 de ore, în scădere faţă de vineri,  când au fost 155 de noi pozitivi.

Dacă dăm deoparte cazurile înregistrate doar în Madrid şi Barcelona (aproape două treimi) rezultă practic un nivel foarte scăzut de infectare pentru restul ţării.

Comunitatea autonomă a capitalei Madrid, cu 75 dintre noile pozitive, reprezintă 57% din cazurile diagnosticate de ieri în țară.

Spania înregistrează de săptămâni bune o medie de 150 de cazuri noi pe zi şi a avut zile în şir fără niciun mort din cauza coronavirus, un progres imens faţă de perioada de vârf a pandemiei.

De ce creşte impactul pandemiei în România

Strivită de o majoritate PSD-ALDE-ProROMÂNIA-UDMR, care cere de vreme bună relaxarea măsurilor de protecţie sanitară, actuala guvernare a cedat presiunii iresponsabile şi a relaxat prematur măsurile. În plus, discursul conspiraţionist al liderilor PSD în special, care încurajează populaţia să nu ia în serios pericolul, se vede deja în comportamentul tot mai multor oameni, care nu mai dau importanţă virusului ce circulă tot mai intens.

Pentru a treia zi consecutiv, Grupul de Comunicare Strategică (GCS), din cadrul Guvernului României, a raportat peste 200 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, ba chiar peste 220. Cifrele anunțate azi sunt alarmante: 275 de îmbolnăviri și 14 morți. Îngrijorarea e tot mai mare: măsurilor de relaxare riscă să readucă în forță epidemia.

Joi au fost raportate 237 de noi cazuri, vineri 222, iar sâmbătă 275. Sunt cifre mult mai mari decât cele din prima decadă a lunii iunie.

Mai mult: bilanțul de astăzi – 275 de cazuri noi de îmbolnăvire – este cel mai grav din ultimele 35 de zile. Pe 9 mai se înregistrau 320 de cazuri, iar în perioada 10 mai – 12 iunie nu a fost nicio zi cu mai mult de 267 de noi cazuri. Detalii, AICI.

Ţinând cont că populaţia Spaniei este 47 de milioane de locuitori, aproape de trei ori cât populaţia din interiorul graniţelor României, se poate spune că nivelu de infectare în Spania este la ora actuală de cel puţin patru ori sub cel al României. Din acest motiv devine absurdă menţinerea Spaniei pe lista ţărilor cu obligativitatea carantinei de 15 zile.

Restricţiile pot fi de înţeles în cazul Italiei

O măsură logică de restricţii poate fi cea legată de Italia, unde pandemia continuă să fie mai agresivă decât în Spania

Italia înregistra sâmbătă o creștere a deceselor și a infecțiilor zilnice cu coronavirus. Țara transalpină a înregistrat în ultimele 24 de ore 78 de decese cauzate de boala COVID 19, o creștere față de vineri, când au murit 56 de persoane. Au crescut și cazruile pozitive zilnice: 346 de persoane au fost infectate în ultimele 24 de ore, când vineri numărul de noi infectaţi a fost de 163.

În total, 34.301 de oameni și-au pierdut viața în boala din țară și 236.651 au fost infectați de la începutul crizei de sănătate. UCI aruncă o veste bună: în aceste unități medicale sunt 220 de persoane, adică cu șapte mai puține decât ieri. În plus, persoanele care sunt în prezent bolnave sunt 27.485, când în această vineri au fost 28.997, anunţă Reuters.

VEZI ŞI:

Şi totuşi: de ce are România mai multe cazuri COVID-19 decât Spania?

Comparaţie România-Spania pe impactul coronavirusului. E normal acelaşi nivel zilnic de infectare?

Leave a reply