Iohannis: „O încercare teribilă pentru pompierii noștri”

0
434

Tragedia de la Crevedia a fost o „încercare teribilă” pentru pompierii români, susține președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj tranmis de Ziua Pompierilor.

„Fie că se confruntă cu flăcările unui incendiu devastator, fie că acţionează în mijlocul unei furtuni dezlănţuite sau intervin în cazul unui accident grav, aceşti salvatori curajoşi acţionează fără ezitare, punând pe primul loc siguranţa noastră. Demonstrează un curaj autentic, alimentat de dorinţa sinceră de a ajuta şi de a proteja. Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noştri, iar gândurile noastre se îndreaptă astăzi şi către cei răniţi în acele explozii devastatoare. Asemenea evenimente dramatice ne reamintesc cât de importantă este pregătirea noastră, a comunităţilor şi a societăţii în general pentru a preveni şi a gestiona eficient situaţiile de criză”, afirmă Iohannis.

Preşedintele cere autorităţilor statului să nu aibă niciun fel de toleranţă faţă de cei care încalcă legile.

„Colaborarea eficientă dintre instituţii guvernamentale, societate civilă şi cetăţeni în ceea ce priveşte pregătirea pentru situaţiile de urgenţă trebuie să devină regula, şi nu excepţia. De aceea, susţin cu fermitate continuarea proiectelor şi a campaniilor publice care informează şi pregătesc populaţia pentru a face faţă unor astfel de situaţii”, arată șeful statului.

Potrivit hotnews, până în acest moment bilanțul exploziilor este de 5 morți. 3 răniți în exploziile produse pe 26 august la Crevedia sunt în continuare intubați și ventilați mecanic, unul dintre ei fiind în stare critică – este vorba despre un pacient transferat în Italia, la Milano, cu arsuri pe mai mult de 90% din suprafața corporală. Alți 10 pacienți sunt internați în stare medie sau ușoară în spitale din țară, în timp ce 11 răniți sunt tratați în spitale din străinătate – un al 12-lea pacient transferat a fost externat săptămâna trecută.

Leave a reply