Ziua Marinei Române sărbătorită la: Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea

1
723

Statul Major al Forţelor Navale organizează în oraşele Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea o serie de activităţi dedicate Zilei Marinei Române, marcată pe 15 august, pentru o parte dintre acestea fiind permisă participarea publicului, cu respectarea măsurilor în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, informeazăagerpres.ro

Potrivit MApN, patru nave militare româneşti şi o navă militară turcească ce au ocupat  de vineri dispozitivul fix din faţa clădirii Comandamentului Flotei de pe faleza din Constanţa. Ele vor arbora sâmbătă şi duminică pavilionul, geacul şi marele pavoaz şi seara vor aprinde pavoazul electric.

Ziua Recunoştinţei a fost marcată  și sâmbătă, când au fost depuse coroane de flori la Constanţa, Mangalia, Brăila şi Tulcea, pentru a cinsti memoria eroilor marinari.

Totodată, la Constanţa va fi organizată, în portul militar, o festivitate de acordare a unor embleme, plachete şi medalii personalului militar şi civil care a obţinut rezultate meritorii în procesul de instruire din ultimul an.

1 comment

Leave a reply