marți, septembrie 21

Ziua în care SUA încep vindecarea după ”pandemia” Trump. Biden rămâne să facă America Great Again

5
4709

America Great Again. S-a ales praful de sloganul cu care Donald Trump câștiga alegerile în 2016. Vineri 6 noiembrie 2020 poate fi ziua în care, exasperați de un președinte care a ajuns să facă de râs SUA în lume, americanii pot să scape definit de un coșmar fără precedent în istoria țării.

Joe Biden este cu un picior la Casa Albă după ce îi mai lipsesc doar 6 voturi de electori până la cele 270 care îl fac președinte, potrivit The Guardian.

Pe măsură ce autoritățile electorale statale au deschis tot mai multe plicuri de voturi prin corespondență a devenit clar că Biden nu mai poate rata Casa Albă.


Are conducerea în două state-cheie (Arizona și Nevada), l-a egalat deja pe Trump în Georgia (49,4% fiecare, și mai sunt de numărat 1% din voturi) și e la un pas să-i ia fața în Pennsylvania.

”Biden se apropie de 270”, titrează CNN, anunțând victoria iminentă a lui Joe Biden

Nici nu ar avea nevoie de toate 4 state, doar de primele două pentru a fi declarat câștigător. Dar pentru a dezamorsa din start bomba pusă de Trump prin procesele în justiție pentru ”fraudă”, pentru Joe Biden și SUA e bine ca democratul să câștige la o diferență mai mare.

Oricum, este primul candidat din istoria SUA cu cele mai multe voturi în alegerile prezidențiale.

Trump a realizat și el un record: a devenit primul președinte din istoria SUA care își acuză țara de furt de voturi!

Niciodată, din 1789 de când există Constituția SUA, nu a existat vreun președinte în funcție care să-și acuze țara de furt electoral!

Joi seara, la Casa Albă, Trump a făcut din nou acuzații neprobate despre fraudă electorală, amintind de Corneliu Vadim Tudor în România, care acuza mereu fraudă după alegeri.

În momentul în care Trump a început să mintă din nou, în direct, despre ”frauda” în alegeri, posturile naționale ABC, CBS și NBC au întrerupt transmisia declarațiilor președintelui, relatează New York Times, în fluxul său live despre alegerile din America.

CBS, NBC și ABC – logo-urile marilor rețele americane de televiziune

Adunați cu mare interes la Casa Albă pentru a afla ce spune președintele în funcție despre faptul că Joe Biden s-a desprins în câștigător al alegerilor, reporterii au rămas blocați când Trump a continuat cu aceleași aberații demne de un spital de nebuni.

Acuzațiile de fraudă electorală, nedovedite de nimic și unice în istoria Americii, au trezit imediat reacția marilor canale media naționale.

Marian Petruța

”Am văzut reporteri de la posturile TV care, în momentul în care Trump a început să mintă la foc automat despre furtul alegerilor, s-au întors cu spatele la el și au început să vorbească despre minciunile ordinare ale, încă, președintelui în funcție”, a declarat jurnalistul Marian Petruța, din Chicago.

Ideea nu e nouă, dar în această zi a avut o încărcătură aparte, fiind vorba de un moment sensibil.

”În ultima perioada unele televiziuni au început sa facă asta. Se discuta deja din vară, din perioada conferințelor de presă legate de pandemie, dacă unele posturi tv să mai transmită conferințele lui live, pentru că Trump mințea prea mult și apoi trebuiau să tot spună că minte”, adaugă jurnalistul român stabilit în SUA.

În SUA, alegerile sunt organizate de cele 50 de state, fiecare în parte, după reguli proprii, iar acest sistem a funcționat impecabil întotdeauna.

Dacă acuzațiile de fraudă electorală s-ar fi întâmplat prin Africa, Asia sau chiar Europa de est, n-ar fi fost nicio surpriză. Dar când toată planeta află din gura celui mai puternic om al său că el conduce o țară în care voturile se fură mai rău ca la Teleorman, asta e șocant!

Inutil să mai spunem că, pentru toate alegațiile sale legate de fraudă nu a prezentat nici măcar o singură dovadă.

Nu avea cum, secretarii statelor americane lucrează cu funcționari de maximă competență, partidele au reprezentanți și observatori peste tot, toată lumea este cu ochii pe alegerile din SUA, presa americană și internațională la fel – să vorbești de fraudă electorală într-o astfel de țară frizează nebunia.

E o chestiune de ore până America se va vindeca de această nebunie prin care trece de 4 ani încoace. Odată cu victoria oficială a lui Joe Biden, țara poate trece cu adevărat la împlinirea unui vis: America Great Again.

VEZI ȘI:

INTERVIU. Cristian Diaconescu: ”Se pare că va câștiga Biden. Dar și cu Biden, și cu Trump, pentru România va fi bine”

Biden, lovitură după lovitură. A preluat conducerea și în Pennsylvania, stat-cheie care îl trimite direct la Casa Albă

Marile posturi TV din SUA au tăiat transmisia când Trump a început să mintă în direct!

Mesaj tranșant pentru Trump din partea lui James Baker, fostul secretar de stat din vremea lui Bush jr.

5 comments

Leave a reply