Ziua în care PSD a aflat cum arată moartea

2
1502

În intervențiile lor de miercuri, 12 august, atât președintele Iohannnis, cât și premierul Orban au punctat foarte clar motivele care arată că problema României actuale nu e nici pandemia, nici criza economică. Ea poartă un singur nume, format din trei inițiale: PSD.

Klaus Iohannis a făcut-o explicit, atunci când a fost întrebat dacă susține racolările de primari făcute de PNL în perioada preelectorală.

  • ”Pot să vă spun franc: nu văd cu ochi buni aceste racolări. Simplu. Eu am fost dintotdeauna împotriva traseismului. E o boală gravă a politicii românești. Eu nu mi-am schimbat opinia. Coaliții post-moțiune: întâi să vedem moțiunea, apoi votul pe moțiune, să facem consultări și în mod sigur nu vom avea guvern PSD.
  • Haideți să vedem mai întâi moțiunea. Părerea mea este că e neavenită politic. Dacă trece vom vedea când se votează. Nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar al PSD, care vrea să arate că are foarte mulți parlamentari.
  • PSD nu a venit cu nicio soluție și nicio abordare serioasă. Însă sunt ahtiați după putere și știm că suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare. Dar dacă vor să facă așa ceva pentru România nu este bine.”

Ce rezultă din afirmațiile președintelui, mai ales din cea cu ”în mod sigur nu vom avea guvern PSD”? Că chiar dacă PSD va merge pe provocarea unei instabilități politice și mai mari, prin anunțata moțiune de cenzură, căderea Guvernului Ludovic Orban nu va însemna automat că Iohannis va desemna un viitor candidat pentru funcția de prim-ministru pe placul PSD.

E foarte posibil ca acesta să fie tot Ludovic Orban, că tot a mai provocat odată PSD acest joc de-a hopa-mitică, atunci când a demis fostul Guvern Orban, printr-o altă moțiune de cenzură, și la final a rămas tot actualul premier în funcție. A fost un circ urât și scump, care a făcut mult rău României și nu a ajutat la absolut nimic. Prin urmare, ce urmărește PSD cu alimentarea unei crize care nu-i aduce niciun câștig?

Răspunsul nu poate fi decât unul singur: haos. De ce? E singura șansă ca acest partid să mai spere la viață lungă. În decembrie 89, Ion Iliescu a provocat haos și moarte de oameni nevinovați pentru a veni ca picat din cer să pozeze în salvator. Și i-a reușit! Azi, modelul e copiat de urmașul său, Marcel Ciolacu, dar nu cu morți prin împușcare, ci prin COVID 19. De asta PSD are nevoie ca de aer să creeze mereu crize, să inventeze atacuri, să arate cu degetul spre un guvern care e la putere un timp de ȘASE ori mai mic decât a fost PSD din 2016 încoace, când a câștigat alegerile.

Pentru că, dacă luăm în calcul numai fie și declarațiile președintelui, e clar că nu mai ”pupă” prea curând la Palatul Victoria. Or, un PSD fără acces la banul public e un partid care vede moartea la orizont. Azi, prin declarația lui Klaus Iohannis, a fost ziua în care PSD a simțit că moartea se apropie.

Însă baronii știu bine asta, tocmai de aceea provoacă acțiuni care pun în pericol siguranța statului în vremuri de criză, cum sunt moțiunea de cenzură pregătită de PSD sau amânarea datei alegerilor, în speranța că erodarea Guvernului Orban va readuce PSD pe primul loc în simpatiile electoratului.

Premierul Ludovic Orban a fost categoric azi, în Parlament, în privința acestui din urmă plan.

Ludovic Orban: ”Dacă veţi face campanie fără să respectaţi regulile, o să fiţi amendaţi!”

“Nu îmi cereţi mie să schimb data alegerilor, data alegerilor este stabilită de Parlament, voi aţi votat data alegerilor. Domnule, nu contează cine propune guvernul, voi v-aţi asumat această răspundere, să stabiliţi data alegerilor. Parlamentul a stabilit prin lege, guvernul nu poate să schimbe data alegerilor. Dacă vreţi să schimbaţi data alegerilor, faceţi proiect de lege de modificare, asumaţi-vă public că nu vreţi să organizaţi alegeri, lumea va înţelege ce va înţelege din acest lucru”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, în plenul Parlamentului.

El a adăugat că, în ceea ce îl priveşte, ca premier, singurul lucru pe care poate să-l facă este să respecte legea în vigoare.

“Singurul lucru pe care pot să îl fac este să respect legea, am adoptat toate actele normative subsecvent, avem planul de măsuri în curs de pregătire pentru a diminua la maxim un posibil risc de răspândire a virusului, dar asta nu se poate face decât dacă toţi actorii politici respectă regulile, că după aia o mă trezesc că, dacă instituim obligativitatea purtării măştii, o să mă acuzaţi că vă discriminez. Dacă veţi face campanie fără să respectaţi regulile, o să fiţi amendaţi. Vă spun de acum, vom aplica legea pentru toţi, indiferent că e candidatul PSD, candidatul altui partid politic sau candidatul PNL”, a spus Orban.

El a subliniat că alegerile reprezintă un proces fundamental pentru democraţie şi trebuie să se desfăşoare.

Deja, vă repet, aţi prelungit mandatele aleşilor locali. A fost o situaţie, dar cât timp pot să mai rămână? Vă spun că, inclusiv pentru eficienţa acţiunii primarilor şi a administraţiilor locale în combaterea epidemiei, este bine să fie alegeri, pentru că avem nevoie de nişte primari investiţi cu deplină legitimitate şi autoritate, care nu se gândesc la alegeri şi care le e teamă să ia măsurile care se cuvin la nivelul administraţiei locale pentru a nu pierde voturi. Asta este realitatea din teren, indiferent că e vorba de primarii dumneavoastră sau de primari de altă culoare politică. Închei prin a vă spune limpede: guvernul face tot ceea ce este posibil legal şi ceea ce este omeneşte posibil pentru a opri răspândirea virusului, pentru a începe şcoala în condiţii cât mai aproape de normalitate, pentru a asigura alegeri libere, în care oamenii să îşi exercite dreptul de vot şi, de asemenea, pentru a reduce, atât cât este posibil, în condiţiile situaţiei prezente, riscul ca românii să se infecteze”, a mai afirmat Orban.

Ce spune Ludovic Orban e foarte grav și definește iresponsabilitatea imensă afișată de PSD în ultimele luni. Baronii nu vor să plece, iar pentru asta par dispuși la orice face rău românilor: creșterea infectărilor cu COVID 19, instabilitatea politică întreținută intenționat de majoritatea PSD-ALDE-Pro România din Parlament, lungirea mandatelor primarilor care ar putea să nu mai prindă un mandat etc.

Ce legătură există între astfel de acțiuni și interesul public? Niciuna. Există doar interesul de grup. Al grupului PSD. Unul care trage să moară, mai ales dacă, după viitoarele alegeri parlamentare, nu mai controlează majoritatea din Casa Poporului și nu mai prinde guvernarea.

Marcel Ciolacu este liderul interimar al acestui partid, dar de fapt el nu există ca lider. Există doar influențele unor Buzatu de la Vaslui sau Lia Olguța Vasilescu la Dolj, ori Paul Stănescu la Olt – ele dictează ce vorbește Ciolacu. Iar acesta execută cuminte comanda, uneori tâmp și lipsit de grație. Este un fel de ”sărut al morții” între el și cei care îl țin în funcție. Toți se pregătesc de funeralii, dar au grijă înainte să mai îngroape și niște români nevinovați înainte să-și dea ei duhul politic.

2 comments

  1. jack 13 august, 2020 at 13:00 Răspunde

    Analiza la singe si pertinenta. perfect adevarat tot ce se spune. Solutii ? Clar alegeri locale si mai ales generale cit mai urgent, pentru a nu mia da posibilitatea acestui PSD mafiot sa-si faca mendrele. Buzati de Vaslui, vasilesti de Dolj sau stanaesti de Olt, trebui sa plece> Unde ? La cimitirul politicii romanesti !

  2. jack 13 august, 2020 at 13:01 Răspunde

    Analiza la singe si pertinenta. Perfect adevarat tot ce se spune. Solutii ? Clar alegeri locale si mai ales generale cit mai urgent, pentru a nu mia da posibilitatea acestui PSD mafiot sa-si faca mendrele. Buzati de Vaslui, vasilesti de Dolj sau stanaesti de Olt, trebui sa plece> Unde ? La cimitirul politicii romanesti ! Am incercat sa postez acest comentariu. mi se spune ca este duplicat ca l-am mai publicat odata. Cind ? Poate intr-o alta lume ? Cui nu-i convine ?

Leave a reply