duminică, decembrie 5

Ziua în care Klaus Iohannis a anunțat cine va conduce România până în 2025

1
593

”Mesajul meu e simplu: PNL și USRPLUS vor guverna împreună. Iar ce numiți contre e o nervozitate tipică pentru campanie. Însă între PNL și USR există o apropiere care nu se bazează pe simpatii între persoane, ci pe concordanță de valori.”

Declarația de mai sus îi aparține lui Klaus Iohannis și a  fost făcută în conferința de presă de miercuri seară, la Palatul Cotroceni.


O frază mai clară nici că se putea. Ea este anunțul neoficial că viitorul Guvern al României pe perioada 2021-2024 inclusiv va fi format (cel puțin) din cele mai importante două partide de pe eșichierul drept al scenei politice.

Dar cum rămâne atunci cu atacurile la baionetă dintre cei doi competitori pe Dreapta, cu scandalurile Ciordache-Dîrcă, demisiile parlamentarilor USR din cauza pensiilor speciale și multe alte lovituri dure și aproape insuportabile dintre cele două forțe importante anti-PSD?

A explicat tot Iohannis, clar, în următoarea frază de la început:

”Ce numiți contre e o nervozitate tipică pentru campanie”.

Altfel spus, după ce fiecare competitor își va fi ”făcut numărul” electoral, gata! Totul se uită, se vor așeza la aceeași masă și vor construi împreunp planul pentru România după alegeri.

Va face și PSD parte din acest plan?

”Nu! Am spus și ieri: după părerea mea e bine să avem guvern și majoritate în jurul PNL, când toți ceilalți s-au retras în posturi de expectativă. Cred că e o șansă pentru România să reformăm statul, marile sisteme publice”.

Acuzat că nu este ”echidistant” (Nu există așa ceva. Președintele nu e obligat să fie ”echidistant” și n-a fost niciodată: Nici Iliescu, nici Constantinescu, nici Băsescu), Klaus Iohannis a răspuns ferm că își face doar datoria față de români.

”Ca președinte, mă simt chemat să am opinii în toate chestiunile care privesc viața românilor. Președintele României nu poate fi cenzurat politic și indiferent că le place sau nu PSD-iștilor, și cred că nu, voi face în continuare evaluări. Cred că PSD s-a supărat foarte tare pentru că aseară am spus lucrurilor pe nume: PSD a guvernat foarte prost.”, a afirmat președintele.

Ce ne spun frazele-cheie de mai sus?

Că deja este clar la acest moment că România va avea un Guvern PNL-USRPLUS, probabil condus de Ludovic Orban.

Nu este însă exclus ca la guvernare să fie cooptate PMP și chiar UDMR, pentru o majoritate foarte stabilă care să dea Românie un Cabinet pro-occidental puternic.

Este logic, corect, necesar pentru o schimbare profundă a unui stat intoxicat practic după 30 de ani PSD și aliații săi.

De aceea, azi a fost ziua în care am aflat cine va conduce România până în 2025.

 

 

1 comment

Leave a reply