Ziua a doua-Criza Coaliției: Se așteaptă mutarea Președintelui

0
316

Liberalii, dar și  USR-PLUS întorc pe toate fețele situația din Coaliție după mutarea de forță a lui Florin Cîțu care l-a revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion. O ședință cu cărțile pe față așteptată de oamenii lui Dan Barna astăzi este deocamdată sub semnul întrebării. Deocamdată, nu este convocată și sunt puține șanse ca liderii Coaliției să aibă loc imediat, mai ales că Kelemen Hunor nu este în București, scrie Hotnews.

Biroul Politic al PNL a fost convocat în această dimineață, de la ora 11.00, la cererea echipei Cîțu. Ședința se va desfășura în sistem videoconferință.

Liberalii se întâlnesc într-o ședință a partidului în sistem videoconferință ca să discute planul de urmat în noua situație. Oamenii lui Cîțu au convocat-o. Liberalii care-l susțin pe premier au strâns rândurile în jurul acestuia, susținând că demiterea lui Stelian Ion este una corectă.

Până una alta, se așteaptă decizia lui Klaus Iohannis. Surse din partid susțin însă că, dacă președintele va semna decretul de revocare, Coaliția va fi aruncată pur și simplu în aer și nu mai e cale de întors.

Deocamdată, Administrația Prezidențială a anunțat doar că președintele a primit cererea de revocare și o analizează.

Leave a reply