sâmbătă, iulie 13

Ziarist Financial Times, omorât de crocodil în Sri Lanka

0
1166

Paul McClean, jurnalist la prestigiosul cotidian Financial Times, a fost omorât de un crocodil în timp ce-și spăla mâinile în apa unei lagune din Sri Lanca, acolo unde se afla în vacanță cu mai mulți prieteni.

Se crede că victima britanică a fost atacată de un crocodil, dar există o posibilitate că ar fi căzut din cauza unor nisipuri mișcătoare.

McClean a absolvit universitatea din Oxford cu o diplomă în limba franceză, în 2015, înainte de a se alătura Financial Times mai târziu în același an.

El a acoperit de curând Brexit și UE pentru ziar și s-a întors recent la Londra, după ce a locui la Bruxelles timp de câteva luni.

Laguna, cunoscută pentru popularea ei cu crocodili, este la câțiva metri distanță de zona de surf Elephant Rock, lângă Golful Arugam, pe coasta de sud-est.

Poliția din Sri Lanka și armata spun că nu știu ce căută tânărul jurnalist pe țărmul din jurul zonei de agrement.

Localnicii au susținut că victima locuia la East Beach Surf Resort – aflată la doar câteva minute distanță de zona de surf, pe care McClean a părăsit-o brusc, relatează The Sun.

Românul Andrei Postelnicu, de asemenea jurnalist la FT, a murit și el în condiții groaznice pe când era în vacanță.

Un avion pilotat de el a dispărut în februarie 2014 de pe radarele din Florida, potrivit presei locale americane. Echipele de salvare au găsit lucruri care au aparţinut pilotului.

Avionul lui Andrei Postelnicu a dispărut undeva în apropiere de insula St. Lucie şi nu a fost găsit.

Localnicii ar fi descoperit o gheată şi un rucsac aparţinându-i jurnalistului, în apropiere de Insula Hutchinson. Ulterior, testele ADN au confirmat decesul.

 

Leave a reply