vineri, octombrie 7

Zelenski: „Ucraina trebuie să fie cea mai liberă, modernă şi sigură ţară din Europa”

0
163

Volodimir Zelenski spune că Ucraina trebuie să devină cea mai liberă, mai modernă şi mai sigură ţară din Europa. Într-o nouă înregistrare video, președintele ucrainean susține că reconstrucţia țării sale presupune mai mult decât pur şi simplu reclădirea zidurilor distruse de război.

Potrivit lui Zelenski, nu trebuie să se aştepte sfârşitul campaniei militare ruse pentru a începe reconstrucţia infrastructurii distruse a Ucrainei, relatează dpa, citează digi24.

Remarcând că zeci de mii de locuinţe au fost distruse în zonele ce s-au aflat sub ocupaţia forţelor ruse, dar care au fost recucerite treptat de trupele ucrainene, Zelenski a spus că este necesar ca pregătirile pentru perioada de iarnă să înceapă acum, nu în ultimul rând pentru a putea asigura surse de energie fiabile.

Părţi importante din economia Ucrainei au fost oprite din cauza luptelor, a amintit Zelenski, adăugând că reconstrucţia Ucrainei ar trebui să presupună mai mult decât pur şi simplu reclădirea zidurilor.

Volodimir Zelenski a abordat doar în treacăt recentele succese ale forţelor armate ruse în regiunea Donbas, mai scrie sursa citată de Agerpres. Trupele ucrainene au fost nevoite să se retragă duminică din oraşul Lisiciansk, în timp ce armata rusă şi-a pecetluit controlul asupra regiunii Lugansk, unde de săptămâni de zile au loc lupte intense.

Forţele ucrainene provoacă în fiecare zi pierderi trupelor ruse, a subliniat Zelenski, adăugând: „Trebuie să le zdrobim”. Chiar dacă acest lucru va necesita timp şi un „efort supraomenesc”, nu există alternativă la aceasta dacă vrem să fim siguri că Ucraina are un viitor, a punctat Zelenski.

Leave a reply