sâmbătă, februarie 4

Zelenski, mesaj de Ziua Victoriei: „Luptăm pentru libertatea copiilor noștri și, prin urmare, vom câștiga”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni, când se marchează ziua victoriei împotriva Germaniei naziste, că ţara sa va câştiga războiul cu Rusia şi că Ucraina nu va ceda niciun teritoriu, transmite Reuters.

În timp ce președintele rus Vladimir Putin și-a susținut luni discursul de Ziua Victoriei la Moscova, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski și-a lansat propriul mesaj video, informează stiri.tvr.ro.

Vom câștiga”, spune Zelensky în propriul său mesaj de Ziua Victoriei. ”Luptăm pentru libertatea copiilor noștri și, prin urmare, vom câștiga”, a spus el pe pagina de twitter.

„Nu vom uita niciodată ce au făcut strămoșii noștri în al Doilea Război Mondial, care a ucis peste opt milioane de ucraineni. Foarte curând vor fi două Zile ale Victoriei în Ucraina. Și cineva nu va avea niciuna. „Am câștigat atunci. Vom câștiga acum. Victorie fericită asupra Zilei Nazismului!”

Zelenski a spus că ucrainenii sunt un popor liber care a luptat pentru a-şi apăra pământul de multe ori în istorie şi care are ”drumul său”. ”Astăzi ducem războiul pe această cale şi nu vom da nimănui nicio palmă din pământul nostru şi nici măcar o singură bucată din istoria noastră. Suntem mândri de strămoşii noştri care, împreună cu alte naţiuni din coaliţia anti-Hitler, au înfrânt nazismul. Nu vom permite nimănui să anexeze această victorie, nu vom permite ca ea să fie furată. Nu există lanţuri care să ne încătuşeze spiritul liber. Nu există niciun invadator care poate dicta poporului nostru liber. Mai devreme sau mai târziu vom câştiga”, a subliniat preşedintele Ucrainei.

Rusia, care a invadat Ucraina pe 24 februarie, marchează la 9 mai victoria fostei Uniuni Sovietice în Al Doilea Război Mondial.

În Piaţa Roşie din Moscova, preşedintele Vladimir Putin rosteşte un discurs şi prezidează o paradă militară unde sunt expuse printre altele trupe, tancuri şi rachete balistice intercontinentale.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa militară împotriva Ucrainei drept ”operaţiune specială pentru denazificarea” ţării vecine şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia.

Leave a reply