sâmbătă, octombrie 1

Zelenski: „Etapa finală a războiului este cea mai dificilă și sângeroasă”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că etapa finală a războiului este cea mai dificilă și sângeroasă, astfel că încă nu le poate cere ucrainenilor să se întoarcă din străinătate.

„Etapa finală este cea mai dificilă, cea mai sângeroasă. Nu putem să ne disociem și să spunem: Gata, războiul s-a terminat. Vă spun sincer că, la Kiev, după ce regiunea a fost eliberată, există sentimentul că nu mai există război, însă doar până în momentul în care zboară noi rachete…” – a afirmat Zelenski, într-o întâlnire online cu grupuri de studenţi şi profesori ucraineni, potrivit rador.ro.

Președintele a subliniat că oamenii văd că țara prinde viață și a promis că „așa va fi”. „Dar, în acest moment, eu nu pot să le spun să se întoarcă acasă tuturor celor care sunt în străinătate, pentru că războiul nu s-a încheiat. Este alegerea fiecăruia, deocamdată” – a adăugat Volodimir Zelenski. Totodată, preşedintele a dat asigurări că, după încheierea războiului, Ucraina va acorda o mare atenție securității naţionale.

Leave a reply