Vreți adevărul despre coronavirus? Ascultați ce spune Merkel despre ”testul fără precedent de la Al Doilea Război Mondial”!

0
2361

Germania are un plan și se ține de el. Iar în vremuri de criză disputele politice interne sunt puse între paranteze. Unitatea este cel mai bun antidot în vremuri de criză, iar la Berlin asta nu e o vorbă goală, chiar se respectă.

Asta face diferența între țări de tip Germania, Norvegia sau Elveția și țări ca Spania, Italia sau chiar România.

În primul grup, politicienii, partidele, presa și oamenii simpli nu caută nod în papură Guvernului pentru a-l critica dacă ceva nu merge bine. Dimpotrivă, toți devin partenerii lui la greu. Este un detaliu foarte important, care poate face diferența între viață și moarte.

După intrarea în vigoare, în Germania, a noilor restricţii impuse de criza Covid, cancelara Angela Merkel a justificat măsurile de carantină. Ea speră că acestea vor avea efectul unui „spărgător de val”.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată la Berlin, cancelara Angela Merkel a luat apărarea măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus, intrate în vigoare luni dimineaţă.

„Nu putem permite ca răspândirea virusului să suprasolicite autorităţile noastre sanitare. Virusul sancţionează jumătăţile de măsură”, a subliniat şefa Executivului german, citată de DW.

Potrivit lui Merkel, urmărirea contactelor interumane, pentru a depista lanţurile de infectare, nu mai e posibilă în multe cazuri.

„Am analizat îndelung dacă există o cale mai bună sau mai blândă, dar nu am văzut aşa ceva”, a spus Merkel.

„De aceea am decis, cu greu, aceste reguli.”

Săptămâna trecută, guvernul federal şi premierii regionali au căzut de acord asupra unei înăspriri a măsurilor de combatere a coronavirusului. De luni dimineaţă, viaţa publică este sever îngrădită în Germania.

Restaurantele, cafenelele, instituţiile culturale şi de petrecere a timpului liber rămân închise în luna noiembrie în întreaga ţară.

Şi întâlnirile personale sunt supuse de luni dimineaţă unor reguli mai stricte. Astfel, în spaţiul public nu mai au voie să se întâlnească decât membrii din două familii, maximum 10 persoane. Cetăţenilor li se cere în plus să-şi reducă la minimum contactele cu oameni din afara gospodăriei în care trăiesc.

„Aceasta înseamnă patru săptămâni de renunţare la multe lucruri care fac viaţa frumoasă”, a afirmat Merkel. Ea a rugat de asemenea întreprinderile care trebuie să-şi închidă porţile să manifeste înţelegere pentru această măsură, asigurând că „nimeni nu va fi lăsat singur” în faţa pierderilor financiare pe care le va înregistra.

„Este un test fără precedent de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, a evidenţiat şefa guvernului german. „Desigur, oamenii sunt oarecum dezamăgiţi că situaţia durează atât de mult”, a adăugat ea. Toamna a năvălit cu toată forţa şi lunile de iarnă sunt lungi, „iar luminiţa de la capătul tunelului e cam departe”, a spus Merkel.

„Pot să înţeleg nemulţumirile, dar cu toate acestea trebuie să recomand acceptanţă, fiindcă nu avem de ales. Cred în puterea raţiunii şi a responsabilităţii într-o democraţie”, a conchis ea, potrivit Deutsche Welle.

VEZI ŞI:

Victoria Anei Birchall și mesajul ei pentru români: ”Dați share, oameni frumoși și buni, să se știe adevărul!”

INTERVIU. Remus Cernea: „Schimbările în bine au fost generate de cetăţenii care au stat în stradă contra unor abuzuri ale guvernării PSD”

Victoria Anei Birchall și mesajul ei pentru români: ”Dați share, oameni frumoși și buni, să se știe adevărul!”

Leave a reply