Volkswagen scoate carnea din meniul angajaţilor și renunță la currywurst

0
399

Currywurst este un renumit preparat gastronomic din Germania, inclusiv la cantina celei mai mari uzine a grupului auto Volkswagen, însă acest produs va dispărea în curând din meniul cantinei de la Wolfsburg pe măsură ce constructorul german va face tranziţia spre o dietă fără carne pentru angajaţii săi, informează DPA, citată de Agerpres.

Currywurst este o specialitate gastronomică berlineză – cârnat feliat acoperit cu pudră de curry şi ketchup – care are şi o zi naţională ce îi este dedicată. Dintre cele 1.500 de varietăţi de cârnaţi din Germania, currywurst este dintre cele mai deosebite, fiind servit adeseori pe o farfurie din carton alături de chipsuri.

Pe lângă automobile, Volkswagen produce şi currywurst. În 2017, Volkswagen a produs 6,7 milioane de cârnaţi currywurst, 40% fiind consumaţi doar la fabricile germane Volkswagen, mai mult decât automobilele vândute la nivel global în acel an de constructorul german.

Potrivit unui document intern citat de DPA, peste câteva săptămâni, atunci când angajaţii de la uzina de la Wolfsburg vor reveni din vacanţa de vară, vor constata că toate felurile servite la cantină vor fi fără carne.

Leave a reply