Voiculescu atacă, Bode se apără. Cine are dreptate în cazul accidentului cu mașina ministrului Transporturilor?

1
581

Final fără niciun rezultat în epopeea accidentului în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Ce a crescut tensiunea acestui incident mediatic a fost însă tocmai tăcerea șefului de la Transporturi și ezitările personale, dar și ale echipei liberale, în a avea un punct de vedere ferm și clar pe acest subiect.

Inevitabil, competitorii politici au profitat de scandal și au încercat să puncteze la imagine, ceva absolut normal într-o piață politică liberă.


Unul dintre cei mai vehemenți a fost Vlad Voiculescu, candidatul alianței PNL&USRPLUS la postul de viceprimar general al Capitalei, care l-a atacat dur pe Bode, deși fac parte din două partide aliate în Capitală și în alte locuri din țară, în alegerile locale al căror verdict final va fi pe 27 septembrie.

”Şoferii SPP sunt militari. Nu încalcă regulile decât la solicitarea demnitarului de a ajunge în intervalul de timp X la locul Y. (…) Am aşteptat declaraţiile ministrului Lucian Bode pe tema accidentului din weekend. Au venit abia astăzi, le-am citit acum şi am scris câteva cuvinte dure aici. Le-am şters apoi…las doar atât: domnul ministru Bode MINTE! Profită de faptul că nu toată lumea a avut parte în calitate de demnitar de serviciile SPP”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Replica lui Bode: „Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, referitor la accidentul în care a fost implicat, în judeţul Argeş, că regretă „nespus” acest „incident”.

El a menţionat că, înainte de momentul accidentului, se afla pe bancheta din spate a autoturismului şi se odihnea, întrucât călătorea de câteva ore. Bode a spus că şoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care îl urmează şi de ajungerea la destinaţie în siguranţă.

„Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet”, a susţinut Bode, precizând că, până la acel accident, şoferii SPP au condus impecabil. Premierul Ludovic Orban afirmă că nu ia în calcul schimbarea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, spunând că acesta nu are niciun fel de răspundere în cazul accidentului în care a fost implicată maşina sa.

„Nu a fost la volan, nu a impus în niciun fel ritmul de deplasare, nici nu poate legal să impună ritmul de deplasare (…) nu cred că acuma, pe un accident care într-adevăr a avut loc se poate lua o decizie legată de mandatul de ministru şi repet trebuie judecat după ceea ce face efectiv ca ministru„, consideră Orban.

1 comment

Leave a reply