VOCILE MOSCOVEI. Șoșoacă: „Îmi cer scuze Ambasadei Rusiei”. Cerva: „O să bat la Ambasada Rusiei, cu flori, și o să-mi cer scuze”.

0
521

Două anarhiste rusofile, care încearcă să destabilizeze România folosind pandemia, și-au dat arama pe față. Diana Iovanovici-Șoșoacă (senatoare ex-AUR) și Codruța Cerva (cu ocupație incertă) nu mai prididesc cu scuzele adresate Rusiei pentru că o parte dintre mitingiștii CapVid au aprins lumânări și au scandat în fața Ambasadei acestei țări la București, relatează ziaristii.com.

Senatoarea Diana Sosoaca a anunțat, pe două canale de propagandă (România TV și Luis Lazarus), că prezintă scuze Ambasadei Rusiei pentru că un grup de manifestanți a ajuns săptămâna trecută în fața sediului reprezentanței diplomatice pentru a comemora masacrul de Fântâna Albă (1941, în Bucovina ocupată de URSS). Manifestanții aveau un banner pe care scria: 1 aprilie 1941, 80 ani de la masacrul împotriva românilor care se întorceau acasă”.

Am simțit o mare rușine când am văzut ce s-a întâmplat. Nu e corect și nu e diplomatic să faci așa ceva unui mare vecin! Cum să aprinzi lumânări? Îmi cer eu scuze Ambasadei Rusiei pentru cele întâmplate“, și-a pus cenușă în cap Senatoarea Urlătoare la supusul ei Ciutacu, anunță aceeași publicație.


„În calitate de senator mi-am cerut scuze ambasadei Rusiei pentru jignirile aduse de anumite persoane, a strigat Șoșoacă și în emisiunea gestionată de vuvuzelul ei Lazarus.

Nu ai dreptul să declanșezi un conflict diplomatic, din care noi putem să ieșim terfeliți într-un hal fără de hal. Ce caută mitingul… să mi se deturneze către stricarea unor relații diplomatice și așa precare cu vecinii? Îți dai seama câți oameni fără cultură juridică și diplomatică se află la conducerea statului român?! De ce nu au luat atitudine? Unde sunt diplomații de excepție pe care-i aveam? Să fiu singurul senator din Senat care să-și ceară iertare, scuze?”, și-a strigat senatoarea Șoșoacă argumentele mincinoase și pro-moscovite.

A sărit și “katiușa” Codruța Cerva: Eu mâine o să mă duc, o să iau un buchet mare de flori, o să bat la Ambasada Rusiei și o să-mi cer scuze”.

Pe Andrei Caramitru, scena l-a inspirat să noteze, amuzat: Măcar o chestie bună. Recent, Rusia lui Putin controla tot pe aic,i prin Dragnea, Tăriceanu, Vâlcov, Teodorovici etc. Acum au ramas cu Șoșoacă și o videochatistă. Asta e marea lor forță aici, acum. O videochatistă și o țăcănită fără partid”. (Caramitru-junior a confundat-o pe Codruța Cerva cu o altă cervă, Oana Lovin.)

Deși se declară o adversară înverșunată a vaccinării împotriva Covid-19, Diana Șoșoacă a promovat vaccinul rusesc Sputnik V, în timpul mitingului de acum două săptămâni, din Piața Victoriei.

De ce nu au negociat cu rușii Sputnik-ul V? Ce au cu rușii? Noi nu trebuie să ne înțelegem bine cu toți vecinii?! Nu, politica în România a fost să ne putem în cap toți vecinii, să ne certăm cu ei, dar să ne ințelegem cu ăia de la 12.000 de kilometri sau cu Germania sau cu Franța”, a strigat Șoșoacă în Piața Victoriei.

Sursa: ziaristii.com

Leave a reply