(Vocea politicianului). Cristian Bordei: „Numai iarna blândă ne-a salvat de la o criză gravă a aprovizionării cu gaze pe care majoritatea experților au semnalat-o cu groază”

0
1085

„Incompetență, lipsă de viziune sau mai rău? În oricare din aceste situații, Virgil Popescu trebuie să plece de la Ministerul Energiei!”  

„Vândute de PSD drept mari acte patriotice menite să apere interesul național, modificările Legii offshore și celebra Ordonanță 114 din vremea guvernării Dragnea au pus cruce exploatării gazelor din Marea Neagră”, afirmă cu îngrijorare senatorul USR, Cristian Bordei, pe pagina sa de Facebook.

 

 Acum suntem în pericol să rămânem fără gaze. Aceasta, desigur, după ce am importat gaze rusești la preț premium. Apoi, în 2020, Virgil Popescu a cerut Romgaz să renunțe la achiziția a 20% din acțiunile noului terminal de gaz lichefiat din Alexandroupolis, Grecia. 

 

 Pentru o sumă de doar 12,5 milioane euro, Romgaz ar fi beneficiat atât de prioritate la rezervarea de capacitate cât și de venituri suplimentare din tarife și dividende, ceea ce ar fi fost aur în actualul context, când Europa mizează exact pe înlocuirea gazului rusesc cu gaz natural lichefiat din alte surse. 

 În noiembrie 2021, în plină criză a prețurilor energiei, când toată Europa a fost prinsă cu volume anormal de mici de gaze în depozite și toată lumea alerga de nebună să-și securizeze capacități de import pentru a putea trece iarna, România lui Popescu a luat decizia de a nu participa la licitația de rezervare de capacitate de la terminalul de gaz lichefiat Revitousa, Grecia, deși aceasta rămăsese singura sursă disponibilă în Europa de Sud-Est.  

Numai iarna blândă ne-a salvat de la o criză gravă a aprovizionării cu gaze pe care majoritatea experților au semnalat-o cu groază. Incredibil, Ministerul Energiei condus de Virgil Popescu nu a venit nici până în clipa de față în Parlament cu proiectul de lege privind modificarea Legii offshore, proiect pe care tot el l-a promis încă de anul trecut.”

 

 „Acesta este absolut esențial pentru deblocarea exploatării gazelor din Marea Neagră, în condițiile în care fereastra de oportunitate se închide pe zi ce trece. În aceste condiții nu poți să nu te întrebi: totuși, ale cui jocuri le face Domnul Ministru Virgil Popescu și ce ar mai trebui să facă pentru a fi demis?”

Sursa: Page Facebook, senator Cristian Bordei, USR.

 

Leave a reply