Vladimir Putin îl ridiculizează pe opozantul său, Aleksei Navalny. La ce umilință l-a supus liderul de la Kremlin

Ce s-a întâmplat cu Navalny
0
363

Vladimir Putin îl ridiculizează pe opozantul său, Aleksei Navalny. Acesta a fost mutat din penitenciarul din Moscova, unde executa o pedeapsă pentru încălcarea eliberării condiționate.

Vadim Kobzev, avocatul lui Navalny, a făcut anunțul, citat de agenția Reuters, potrivit căreia Navalny ar fi fost mutat într-un lagăr de muncă din afara capitalei Rusiei.

 

Aleksei Navalny a fost condamnat la închisoare cu executare la începutul lui februarie 2021, pentru nerespectarea condițiilor de suspendare a unei condamnări din 2014. În urmă cu șapte ani, Navalny a primit sentința, găsit vinovat pentru deturnarea de fonduri, contestată vehement de opozantul lui Vladimir Putin. În opinia lui Navalny, a fost doar o comandă politică, conform b1.ro


 

Încă o umilință suferită de Aleksei Navalny. Vladimir Putin a dat ordinul

Vladimir Putin, foto: chaco 330

În august 2020, Aleksei Navalny a fost otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok. A primit ajutor în Rusia, iar mai apoi, a fost transferat în Germania, la un spital din Berlin. Opozantul lui Putin a revenit în luna ianuarie în țara de origine și a fost arestat imediat, pe aeroport. Au existat proteste de stradă, la care au participat un număr semnificativ de tineri, pentru susținerea lui Navalny, împotriva regimului Putin, însă fără efect.

Potrivit sentinței, Aleksei Navalny mai are de stat în spatele gratiilor încă doi ani și opt luni de închisoare.

 

Leave a reply