Vlad Voiculescu, la loc comanda? Ioana Mihăilă ar putea să-l aducă pe vechiul ministru la Sănătate

0
628

Noul ministru al Sănătății a declarat în această seară că urmează să discute cu Vlad Voiculescu despre posibilitatea ca el să facă parte din noua echipă de la Sănătate.

”Am venit aici să fac treabă. Am lucrat bine și cu domnul Vlad Voiculescu și mă aștept să lucrez bine și cu domnul Florin Cîțu. În ceea ce privește comunicarea publică, cred că atât noi, cât și presa, trebuie să comunice responsabil și eficient, altfel mesajele pot fi transmise greșit”, a declarat Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, care a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Având în vedere că în mandatul trecut criza COVID a fost condusă mai mult de secretarul de stat Andreea Moldovan, acum va fi la fel?


Echipa este în curs de formare și în următoarele zile va fi în curs de consolidare. O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doamna Moldovan vor rămâne alături de noi și mă aștept să nu existe mari fracturi între modurile de lucru.

Va fi Vlad Voiculescu consilierul dumneavoastră? Ce propuneri aveți pentru sporuri în contextul regândirii legii salarizării?

Echipa se formează dar nu voi șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-am avut cu Vlad Voiculescu. Dar acum ministerul este condus de Ioana MIhăilă, mandatul este al meu.

În ce privește sporurile, nu pot încă să-mi exprim un punct de vedere.

Cât rău au făcut declarațiile împotriva campaniei de vaccinare?

Nu a fost atacată vaccinarea de către colegii de la Ministerul Sănătății, dar colegii noștri au militat permanent pentru transparentizarea activităților de vaccinare, ceea ce va constitui o prioritate și pentru echipa mea.

Cred că trebuie continuată comunicarea, trebuie implicați și medicii de familie, ca să începem să creștem dorința de vaccinare a populației.

Cu ce reformă ați începe?

Avem un plan de reorganizare și eficientizare atât la nivelul MS cât și la DSP-uri. Deja am început sub conducerea doamnei Moldovan evaluarea directorilor DSP-urilor, lucru pe care îl vom continua, acesta este primul pas. Este o nevoie acută de digitalizare.

Luați în considerare ca Vlad Voiculescu să facă parte din echipă?

Echipa este în curs de constituire, nu este doar decizia mea, este o decizie bilaterală. Când voi avea un răspuns, voi comunica.

Leave a reply