duminică, septembrie 25

Vișegrad 24: „Pentru prima dată în istorie, Rusia este acum cea mai săracă țară din Europa”

0
1067

Cele mai recente statistici arată că salariul mediu brut a scăzut la 436 USD, mult sub Moldova (491 USD) și Ucraina (485 USD). Putin a șters 20 de ani de creștere economică în termeni de PIB în 2 săptămâni

„Țările occidentale au transformat economia într-o armă, ca răspuns la invazia rusă în Ucraina. Peste 300 de companii închid sau suspendă activitatea din Rusia, sute de mii de angajați fiind afectați direct. În aceste condiții, apar întrebările: Va rezista poporul rus? Cât timp? Ce vor face rușii?”

Conform site-ului Romania.Europalibera.org, „Rusia a devenit cea mai sancționată țară din lume, depășind Iranul, după invazia în Ucraina care a început în urmă cu două săptămâni. Peste 5.500 de sancțiuni împotriva persoanelor și entităților rusești sunt în vigoare la data de 9 martie.

Ca urmare a sancțiunilor, moneda Rusiei s-a prăbușit, iar populația s-a grăbit să scoată din bănci atât ruble, cât și valută. Pentru a salva moneda și pentru a combate inflația, Banca Centrală a Rusiei a majorat dobânda cheie la 20%, un nivel record.

Un dolar era cumpărat miercuri dimineață chiar și cu 136 de ruble. Atunci când Putin a devenit pentru prima dată președinte al Rusiei, în 2000, un dolar era cumpărat cu 30 de ruble, iar la izbucnirea pandemiei de Covid, în 2020, un dolar valora 60 de ruble.”

 

Foto: Bestvalue.eu

Leave a reply