Virgil Popescu: „George Simion este o trompetă a rușilor”

0
90

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a început cu mai bine de o oră întârziere conferința de presă anunțață pentru ora 12:30 și amânată din cauza prezenței în sala de conferințe a liderului AUR, George Simion. El a explicat că prezența lui Simion în minister a avut mai multe motive:

„Astăzi, 5 decembrie, a intrat în vigoare embargoul asupra petrolului rusesc. Tot astăzi, a intrat în vigoare plafonarea prețului la petrolul rusesc. S-au întâmplat 2 lucruri care pun în dificultate regimul din Federația Rusă. Astăzi, domnul simion este prezent aici, încercând să nu putem transmite aceste mesaje Încă o dată, dacă mai era nevoie de o dovadă, că domnul simion este o trompetă a rușilor, o trompetă a domnului Putin. Am rămas și eu surprins de ultima sa declarație, de ce să ajutăm frații moldoveni, de ce să îi ajutăm pe cei din Ucraina”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul a continuat apoi să explice cum vor lucra rafinăriile din România, în condițiile noului embargo: „Am avut discuții cu rafinăriile de la Petrom, de la Lukoil, de la Rompetrol. Toate rafinăriile din românia vor procesa petrol non-rusesc, s-au stabilit deja surse alternative de aprovizionare. Practic, România a devenit independentă de țițeiul rusesc”.

El a adăugat că România nu va avea probleme cu aprovizionarea cu petrol și cu produse petroliere, iar carburanții sunt în stoc suficient

„Stocurile de gaze sunt peste 2,8 miliarde metri cubi, nu avem probleme cu aprovizionarea cu gaze. Și vedeți că România devine deja un hub de gaze, exportă și către Ungaria, și către Moldova și către Ucraina”, a precizat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, era așteptat luni la 12:30 la sediul ministerului să dea mai multe explicații despre așa numita taxă pe soare.

Secretarul de stat în ministerul Energiei, George Niculescu, a explicat că “din cauză că în sală nu sunt persoane acreditate și nu și-au făcut acreditarea, ministrul nu poate participa la această conferință de presă și o amână pentru o oră care va fi anunțată, astfel încât toată lumea să își poată trimite acreditarea.”

Apoi, acesta a părăsit încăperea, iar la pupitru a trecut George Simion. “Soarta a milioane de români e în mâinile unui fricos”, a spus liderul AUR, scrie economedia.

Leave a reply