sâmbătă, noiembrie 26

Viorica, dragostea mea! Iubirea în PSD, de la dansul lui Năstase și noaptea Mihaelei Geoană la privirea lui Dăncilă și Marcel Ciolacu

1
1273

Fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, a avut o replică, devenită virală, în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009, când credea că a câștigat cursa pentru Palatul Cotroceni în care a mai fost implicat și Traian Băsescu, președinte în funcție la acel moment: ”Mihaela, dragostea mea…!”.

Mihaela și Mircea Geoană, alături de Liviu Dragnea, în 2009

Geoană îi transmitea astfel soției recunoștința sa pentru ceea ce credea el a fi victoria în alegeri, deși, peste noapte, numărătoarea voturilor l-a desemnat președinte pe Traian Băsescu și l-a transformat în ”papagal” politic pe candidatul de atunci al PSD la Palatul Cotroceni.

Parafrazând acea exprimare copilărească a lui Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, urmașul peste ani la șefia PSD, poate spune și el, nu cu gândul la tovarășa sa de viață, ci de partid, până de curând lider al PSD: ”Viorica, dragostea mea…!”

Sensul e altul: mulțumirea PSD față de Viorica Dăncilă că a reintrat în bătălia politică, la scurt timp după ce a pierdut lamentabil alegerile prezidențiale și după ce s-a făcut de râs ca prim-ministru prin diverse gafe oficiale.

Căci, imună însă la ironiile publice și la reproșurile propriilor colegi, Viorica Dăncilă nu renunță. Revine în arenă cu un atac la adresa actualului prim-ministru PNL, croit după chipul și asemănarea PSD: populism, cinism și iresponsabilitate.

Viorica Dăncilă, ”croită” de Liviu Dragnea după chipul și asemănarea lui

„Premierul COVID şi guvernarea lui ratată n-au reuşit decât să prăbuşească speranţele oamenilor, să inducă frica în societate şi să irite tot mai mulţi români cu politizarea distrugătoare a administraţiei. Ciocoismul galben care conduce azi România împinge la faliment judeţele şi afectează grav şansele comunităţilor locale la dezvoltare. Pentru a face faţă acestei situaţii dificile, românii trebuie să ştie că se pot baza în continuare pe PSD, pe primarii destoinici ai partidului, pe preşedinţii dinamici ai consiliilor judeţene din partea PSD, pe toţi aleşii noştri locali. Cel mai bun răspuns la dezastrul liberal este un vot apăsat pentru PSD, pentru eficienţă în administraţie, pentru acel partid care pune românii pe primul loc!„, a scris Viorica Dăncilă, pe pagina ei de socializare.

Premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a criticat sâmbătă, în acţiunile electorale de la Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare, fosta guvernare PSD, afirmând că aceasta a fost „catastrofală” şi adusese România într-o „fundătură”, în condiţiile în care „toate cancelariile, toate uşile partenerilor noştri strategici erau închise”.

Marcel Ciolacu a flirtat mereu cu incompetența și habarnismul

„Conducerile trecute ne-au făcut de râs şi ne-au redus orice posibilitate de a putea să putem să negociem, să ne batem pentru interesele României în toate instituţiile şi organizaţiile din care suntem parte, credibilitatea în faţa mediului de afaceri era la pământ, investiţiile au scăzut dramatic, iar modul în care s-a purtat guvernarea PSD cu oamenii risca să arunce România la periferia Europei”, a susţinut Orban, care a adăugat că în momentul în care PNL a decis să pună capăt prăbuşirii ţării de către PSD şi să preia guvernarea nu a ştiut că anul 2020 va veni cu pandemia şi criza economică, secetă şi inundaţie.

Ieșirea la rampă a Vioricăi Dăncilă este pe cât de intempestivă pe atât de populistă, dar în spiritul unei grupări de interese construită după principiul ”scopul scuză mijloacele”.

Acuzațiile Vioricăi Dăncilă sunt tipice pentru tot PSD-ul, care în loc să ceară iertare românilor pentru îngroparea țării în datorii, din 2016 încoace, și pentru tentativa de a scoate România din UE (ROM-EXIT), declanșată de Liviu Dragnea, dimpotrivă, se folosește politic tocmai de criza pe care el însuși a provocat-o. Dăncilă are girul lui Marcel Ciolacu să folosească ura în campania electorală, dar ”patentul” acestei strategii de a inventa dușmani și de a folosi orice armă, indiferent cât de murdară este ea, îi aparține celui care i-a creat politic pe toți cei care vorbesc azi în numele PSD.

Cătălina Ștefănescu și Liviu Dragnea

Aceeași Cătălina Ștefănescu și Adrian Năstase

În imaginea de mai sus din noaptea alegerilor prezidențiale din 2009, se vede discret figura lui Liviu Dragnea în spatele lui Mircea Geoană.

Gurile rele spuneau atunci că Dragnea l-a trădat pe Mircea Geoană, dar azi nu mai contează.

Baronul de Teleorman a plătit pentru toate păcatele PSD, se află acum la Rahova, dar figura lui poate fi atașată și fotografiei cu Dăncilă și Ciolacu, și multor altor imagini de la vârful partidului.

Umbra lui Dragnea la vârful PSD nu are legătură cu dragostea de care vorbea Mircea Geoană, ci cu iubirea pentru putere și bani din politică – singura miză reală a celor care au construit acest partid și al celor care îl mențin încă azi în viață. Pentru a ajunge ”la mălai”, orice e permis în PSD, inclusiv destabilizarea țării prin moțiuni de cenzură în plină pandemie – ceva ce nu veți găsi în nicio țară din lume, în astfel de vremuri.

”Dăncilă, dragostea mea” poate fi sloganul PSD și în vremuri de tip Ciolacu. El simbolizează nevoia caracatiței de partid de a se folosi de naivi precum Mircea Geoană sau marionete ca Viorica Dăncilă, în spatele cărora vor trona mereu șacalii de partid.

Irina Tănase, ultima dragoste cunoscută a lui Liviu Dragnea

De la Mircea Geoana la Marcel Ciolacu, nimic nu s-a schimbat pe fond în PSD. Nici nu ar avea acum, de vreme ce liderii săi vechi și noi sunt toți creația celui care privește șulfește în poza din spatele candidatului la președinție din 2009.

Dragnea îi are pe toți ”la mână” cu ceva, le știe slăbiciunile, pasiunile, dorințele și problemele personale. Încă din vremea când, tânăr baron fiind la Teleorman, avea totuși atâta trecere încât să-și ”plaseze” apropiata în brațele de dansator ale lui Adrian Năstase.

Vremurile apetisantei Cătălina Ștefănescu au trecut, cel alintat ”Livache” și-a schimbat el însuși preferințele intime după divorțul de Lacrima și apariția Irinei Tănase, dar ”dosarele” cu secretele personale ale tuturor celor trecuți pe la butoanele PSD sunt tot la ”maestrul de la Rahova”.

Geoană, Vasilica Dăncilă sau Marcel Ciolacu nu ar fi existat politic fără ”spatele” lui Dragnea. Iar acesta, deși aparent e tras pe linie moartă de condamnarea cu închisoarea, este în continuare mult mai puternic în partid decât toți cei menționați înainte.

Și nici măcar prezența lui fizică nu e necesară pentru a-și exercita puterea. Atâta vreme cât orice amantlâc politic și orice metode sunt permise în PSD, pentru îndeplinirea obiectivului ”scopul scuză mijloacele”, spiritul lui Liviu Dragnea domnește încă peste acest partid.

VEZI ŞI:

Bușcu-Dragnea-Dâncu. Explicațiile unei poze cu ”minionii” și ”pulimea” României

Dovada că PSD a premedidat falimentul României. Cum să majorezi pensiile când nu ai bani de pensii?!

1 comment

  1. Flori Petre 6 septembrie, 2020 at 16:44 Răspunde

    PSD ul este vinovat de tot ce ați spus și ceva în plus. Nu am cuvinte sa exprim sila și furia pentru acest partid. Dar PNL și „dreapta” în general, au fost ei vreodată pregătiți de guvernare. Trebuia sa zbârnâie cu toată pandemia. Dar își dau zilnic cu stângul în dreptul. De la PSD nu am nicio pretenție, dar cum se face ca în scurt timp PNL ajunge sa dezamăgească. Dacă Dancila mănâncă rahat azi PNL ul este singurul vinovat. Dacă PSD-ul se va întoarce la guvernare tot PNL e vinovat. Și dragul președinte Iohanis.

Leave a reply