sâmbătă, august 13

Violeta Alexandru, atac la ”Republica Băluță-PSD”, din sectorul 4

Șefa PNL pe Capitală a făcut un bilanț legat de situația de la Sectorul 4. Redăm în continuare, pe puncte, ”bubele” PSD.
❗️ Plângere la DIICOT pentru Cătălin Tolontan/Mihai Toma, Libertatea pentru investigații jurnalistice legate de clanurile de interlopi din sectorul 4. Când merge în studiourile de televiziune și vorbește doar el (Băluță – PSD), îi place.
❗️ Amenințări în permanență cu dosare penale pe holurile primăriei (după ce a încercat cu tot felul de metode) la ședințele de comisii/consiliu împotriva consilierilor locali PNL. Intimidare. Motivul: îndrăznesc să facă, chiar și fără acces la informații din Primărie, opoziție la inițiativele PSD. Sau pur și simplu cer lămuriri. Nu e acceptat. Aici este de studiat și secretara primăriei sectorului 4.
❗️ Tactici care ar putea fi asociate șantajului/specularea unor slăbiciuni și altele din acest registru, care nu au nicio legătură cu democrația, împotriva consilierilor PNL sau USR-Plus (cu oferire de poziții publice aparent stabile prin sprijin PSD sau pentru interes punctual, pentru câte un proiect). Când s-a întâmplat și a venit dovada, PNL a fost ferm – a declanșat procedura de excludere a consilierului vizat (în curs) cu propunere în acest sens la organele statutare. Interesante sunt și resursele mobilizate ulterior (incredibile!) pentru respectivul consilier candidat pe listele PNL în parcurgerea procedurilor interne, statutare.
❗️ Buget votat în secret la sectorul 4. Bugetul care, în esență, este un subiect de o transparență totală. Loc pentru suspiciuni între consilierii dreptei, fragilizarea încrederii între USR-Plus și PNL, imposibilitate de verificare a voturilor.
❗️ Interzicerea luării cuvântului la ședințe. Consilier local PNL care filmează ședința de consiliu (neexistând nicio altă cale pentru cetățeni ca să afle cum se desfășoare lucrările) este amenințat, i se taie microfonul, i se ia cartela și e chiar împins să iasă din sală.
❗️ Orice tentativă de comunicare instituțională, care să țină cont de rezultatul votului de la alegeri, este denaturată de PSD cu sprijinul PMP la sector 4.
Tot ceea ce scriu aici (pe scurt) are un nume: Daniel Băluță, PSD Sector 4.
Așa este actualul lui mandat. Cam în acest mediu se face politică în București. PSD nu a suportat rezultatul alegerilor în București și în sectoarele în care dreapta a câștigat pentru că este în Firea lor să nu respecte votul oamenilor, să pervertească rezultatul voinței alegătorilor. Tot ceea ce îmi doresc este ca politica în București să se facă civilizat, cu instrumentele unui stat/oraș democratic.
Chiar cred că jurnaliștii vizați știu ei foarte bine ceea ce au de făcut. Simt nevoia să le spun (și eu) că nu puțini înțeleg ceea ce se întâmplă, de fapt. ”

Leave a reply