Vinovații pentru cazuri ca Matei Balș despre care nu vorbește nimeni

4
2509

Întrebare pentru liderii sindicali din Sănătate care își scot oamenii la proteste: ați protestat vreodată în ultimii 10 ani (din care 8 ani a guvernat PSD) față de criza din spitale?
Știți că 70% din paturile ATI nu respectă distanța de 2,5 m? De ce: pentru că nu există spațiu. Pentru că nimeni nu l-a construit (PSD a promis OPT spitale noi, n-a făcut nici unul).

60% din spitale nu respectă normativul pentru medicii de gardă; asta de ce n-ați rezolvat-o în 30 de ani? Da, salariile contează, dar contează pentru toți românii – profesori, funcționari, privați – nu doar în sistemul sanitar.


Zi-lumină, la Rusia TV, propagandiștii răului dau vina pe cei care n-au nicio vină pentru tragedii precum cea de la Matei Balș sau Piatra-Neamț. Vina cea mare nu le aparține nici măcar politicienilor de la PSD – marii responsabili în Sănătate pentru tot ce va apărea de aici încolo încă 10 ani.

Vina le aparține liderilor sindicali din Sănătate, care au făcut blat cu PSD, au girat afaceri cu sacoșa de bani (vezi cazul șpăgii în care a fost prinsă Sorina Pintea, ex-ministrul PSD al Sănătății), au închis ochii la toate bombele plantate de mafie la temelia sistemului sanitar.

O parte din vină o poartă și acei manageri care, pentru a-și conserva funcția și privilegiile, au făcut și ei pactul cu diavolul, punând batista pe țambalul lipsei de investiții în dotări.

Dar avem nevoie să punem degetul pe rana reprezentată de liderii sindicali, înainte de orice alt responsabil, pentru că ei avea PRIMA obligația de a lupta pentru condiții mai bune de muncă în spitale – un mare avantaj atât pentru medici și asistente, cât și pentru pacienți.

N-au făcut-o, preferând confortul poziției de șef sindical și lăsând promisiunile guvernelor PSD în aer. Adică, din interes pur personal și-au trădat atât colegii cât și pe bolnavi.

Se putea altfel în România? Nu! Așa cum politica țării, democrația a fost confiscată de o creatură monstruoasă (FSN), la fel și mișcarea sindicală din România a încăput pe mâinile clanurilor.

Unii dintre ei ai picat întâmplător în plasa justiției, vezi cazul celebrului Marius Petcu, fostul lider sindical al Confederației Frăția care a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare.

Dar cu o floare nu se face primăvară în moralitatea sindicală… Mulți au rămas intangibili, fie pentru că n-au jucat la mize mari, fie că au umblat mai abil cu afacerile decât Marius Petcu.

Toți sunt principalii vinovați pentru tragedia de la Matei Balș, alături de fosta primăriță a Capitalei, și ea tot de la PSD, care a procedat exact în aceeași manieră iresponsabilă: a aruncat banii bucureștenilor pe concerte de proastă calitate, lăsând orașul fără investiții în conducte, care au crăpat masiv și au provocat înghețul din case și din spitale.

Nu există mare filosofie pe tema asta. Pur și simplu, cei care strigă acum mai tare împotriva actualului Guvern (care abia ce a venit în funcție) sunt primii vinovați pentru viețile pierdute. Cele de până acum și cele ce vor mai apărea. Punct.

VEZI ŞI:

Se golește Marea Britanie! BREXIT și pandemia creează un ”exod fără precedent”. ”De ce românii muncesc, iar ai noștri refuză joburi în agricultură?”

VIDEO. Istoria protocoalelor secrete încheiate de SRI. Scandalul care a zguduit justiția

Iohannis: ”Medicii și asistentele au fost și sunt eroii mei. Felicit forțele de ordine pentru promptitudine în intervenția de la spitalul Matei Balș”

4 comments

Leave a reply