marți, octombrie 19

Vin ”grei” PNL din teritoriu! Ilie Bolojan, cea mai bună bună soluție, dar are profil de ”dur”. Ce face USRPLUS?

2
2910

Europarlamentarul Rareș Bogdan a anunțat că foștii ”grei” ai politicii românești din vremea lui Traian Băsescu vor veni în această după-amiază la sediul PNL pentru a bate în cuie numele propus de liberali pentru viitorul premier.

Printre ei, a anunțat Rareș Bogdan, se află Emil Boc, fost prim-ministru PDL, Ilie Bolojan, actual președinte al CJ Bihor și Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava.

Cei trei sunt lideri locali marcanți acum ai PNL și unii dintre cei mai performanți manageri administrativi din România de la Revoluția încoace.


Numele lui Bolojan, care a transformat Oradea într-o bijuterie a Transilvaniei, este vehiculat acum pe lista de premieri liberali în viitorul Guvern de dreapta.

În toate mediile sociale, nu doar politice, numele lui Bolojan este pronunțat ca o mare așteptare de lider ce poate schimba radical România după modelul Oradea.

Problema este că Bolojan are imaginea de ”dur”, care s-ar putea să nu convină USRPLUS.

Ilie Bolojan este considerat de multă lume drept cea mai bună soluție de prim-ministru, deși Emil Boc are și rezultate ca primar la Cluj, și experiență de premier în vremea lui Traian Băsescu.

Din câte se pare, Boc nu este interesat de această nouă provocare.

Nu este însă singurul.

Cele patru nume discutate în ședința PNL de azi au fost Nicolae Ciucă, Ilie Bolojan, Florin Cîțu și Eduard Hellvig, șeful SRI, cele mai mari șanse de a fi numit avându-le actualul premier interimar.

În ceea ce privește actualii miniștri care s-ar putea regăsi și în viitorul Cabinet, sursele G4Media.ro i-au nominalizat pe Lucian Bode (Transporturi), Virgil Popescu (Economie) și Florin Cîțu (Finanțe), despre care au spus că ”au susținerea tuturor”.

”Ceilalți nu prea au șanse să mai fie miniștri”, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, obiectivul este ca viitorul guvern să fie învestit până la Crăciun, apoi să fie adoptat urgent bugetul pentru anul viitor.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, marți, că viitorul premier va trebui să aibă câteva ministere importante ”fără de care nu poate implementa programul de guvernare” pe care coaliția de dreapta ”îl va armoniza”.

  • Coaliția este clară PNL USR UDMR. PMP nu intră în Parlament
  • Avem 244 deputați și senatori, plus 16 de la minorități, deci avem majoritate clară, peste 234 necesari
  • Vom armoniza cele 3 sau 4 programe de guvernare. Sper ca cei de la USRPLUS să ne accepte cât mai mult din programul nostru de reziliență.
  • Nu am discutat despre ministere, cert este că primul-ministru va trebui să aibă câteva ministere, pentru a implementa programul de guvernare: Justiția, Fondurilor Europene, ministerul Finanțelor și sigur Ministerul de Interne
  • PSD este izolat pe scena politică și așa va rămâne 4 ani.
  • PNL are un cuvânt greu de spus în desemnarea premierului cât și a miniștrilor.

VEZI ŞI:

După Cioloș, și Orban îi dă vestea proastă lui Ciolacu: ”Se poate forma o majoritate fără PSD”

10 vești bune după alegeri. AUR – egal cu zero, adio Ponta&Tăriceanu, PSD – kaput, Dreapta va conduce România

Dinastia AUR: soț-soție, fiu-tată, tată-fiică, frați, soacră. Meritocrația, principiu fundamental în programul AUR

2 comments

Leave a reply