VIDEO. Violeta Alexandru i-a lăsat negri pe parlamentarii “ciumei roşii”: “Nu aveţi nicio şansă, am românii de partea mea”

6
7875

Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, a fost adoptată, marţi, de plenul Senatului. În favoarea moţiunii au votat, cu bile, 76 de senatori, iar 28 s-au exprimat împotrivă. Majoritatea “roşie” dirijată de PSD, în jurul căruia roiesc ALDE, Pro România şi UDMR, a încercat să dea o nouă lovitură de imagine, după ce a împins pensionarii şi salariile românilor în haos, dar a primit la schimb o lecţie din partea unuia dintre cei mai populari miniştri.

Ministrul Muncii a avut un discurs fulminant în Parlament, reuşind să întoarcă în favoarea sa un act politic menit s-o decredibilizeze şi s-o slăbească.

“E o moţiune penibilă, făcută după postările unui individ frustrat devenit consilierul unui grup infracţional. Datoria noastră e să vă aplice o lecţie. PSD mituieşte oameni, promiţându-le bani care nu există. De ce fac asta? Pentru că sunt iresponsabili. Sunt falanga unui curent din politica românească iniţiat de Vadim Tudor şi absorbit ulterior de Ciuma Roşie. E un partid fără coloană vertebrală, fără valori, care îi lichidează pe oamenii care muncesc cinstit în această ţară. PSD înnebuneşte când vede că un liberal îşi face treaba la Ministerul Muncii. Au folosit puterea pentru a-i păcăli pe români, nu le-au spus niciodată adevărul, le-au vândut iluzii”, a spus Violeta Alexandru de la tribuna Senatului.

“Citiţi cu atenţie, înainte să vorbiţi!”

Iniţiatorii moţiunii au cerut demisia ministrului Muncii, pe motiv că Ordonanţa 30/2020 privind şomajul tehnic şi măsurile legate de acordarea de ajutoare diverselor categorii vulnerabile a fost modificată şase ori. Dar Violeta Alexandru nu s-a lăsat intimidată de atacul populist din Parlament şi i-a anihilat pe groparii economiei României cu argumente concrete, demontându-le minciuna cu modificarea de şase ori a Ordonanţei.

“Măsurile luate de Guvern sunt unele dintre cele mai rapide din Europa. Vă rog să vă documentaţi. România a gestionat şomajul tehnic într-un timp record, într-un timp cu mult mai scurt decât multe ţări europene, având o infrastructură mai mare decât cea pe care o avem noi. Nu este adevărat că am modificat cadrul legal de şase ori. Citiţi cu atenţie, înainte să vorbiţi. Legislaţia a fost completată cu noi şi noi măsuri pentru noi categorii de oameni care au avut nevoie de şomaj tehnic. Este o minciună şi o exagerare ceea ce faceţi. Citiţi înainte să vorbiţi. Legislaţia a fost completată constant, ca să ajungă sprijinul la toţi cei care au nevoie, respectiv măsurile au fost prelungite de la starea de urgenţă la cea de alertă. Dacă prin asta înţelegeţi modificare, înseamnă că v-aţi dorit ca aceste măsuri de sprijin să se oprească şi banii să nu mai ajungă la români”, a declarat Violeta Alexandru.

“Am prelungit plata unor beneficii sociale precum stimulentul de inserţie sau indemnizaţia de creştere copil în perioada pandemiei pentru că am înţeles dificultatea unor oameni a căror întoarcere în activitate era dificilă, întrucât firmele la care lucrau au fost direct lovite de efectele crizei. PSD ar fi preferat să îi lăsăm pe aceşti oameni fără bani. La 1 iunie, exact aşa cum am spus că voi face, am avut gata primele măsuri de sprijin pentru revenirea în activitate. Şomajul tehnic continuă astăzi pentru domeniile asupra cărora se menţin măsurile de restricţie”, a mai spus ministrul Muncii.

“Nu aveţi nicio şansă pentru că am românii de partea mea”

Violeta Alexandru i-a pus la punct pe parlamentarii majorităţii roşii şi legat de situaţia pensionarilor.

“Vă rog să luaţi notiţe legat de ceea ce am să vă spun despre rezultatele pe care le-am obţinut în doar câteva luni de mandat. De la numire am găsit o casă de pensii plină de probleme, cu zeci de mii de oameni care aşteptau decizii de pensionare care nu mai veneau. Aţi ştiut de toate aceste lucruri şi nu v-a păsat. Aţi stat comod în funcţii, aţi aşteptat indemnizaţiile şi aţi aşteptat să treacă timpul. Am muncit enorm să reduc substanţial numărul dosarelor cu termen întârziat în emiterea deciziilor şi în deciziile de recalculare. Aţi pus sindicatele pe mine să mă jignească. M-aţi jignit constant la televizor. Nu aveţi nicio şansă pentru că am românii de partea mea. Pentru ei voi duce numărul dosarelor în recalculare la zero ceea ce era practic de neconceput pe vremea dumneavoastră”, a afirmat Alexandru.

Ea a reamintit, în discursul său, că la casele de pensii din Bucureşti oamenii stau acum pe scaun, iar această măsură va fi extinsă la nivelul întregii ţări.

“La casele de pensii din Bucureşti se stă acum civilizat, se stă pe scaun, de la egal la egal cu funcţionarii. Voi face acelaşi lucru şi în ţară, pensionarii noştri nu mai stau cu spatele plecat pentru că înţeleg să îi tratez cu respect. Când spun cu respect mă refer la fapte concrete nu la păcăleli aşa cum îi abordaţi dumneavoastră. Pensionarii români nu mai sunt păcăliţi ci sunt respectaţi în guvernarea liberală. Numai o minte şi un suflet schimonosit de PSD-ist poate să spună că desfiinţarea ghişeelor e un lucru rău”, a mai spus ministrul Muncii, potrivit Agerpres.

Plenul Senatului a dezbătut marţi moţiunea simplă iniţiată de social-democraţi împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, intitulată “Opriţi-o pe ‘Doamna în negru’ de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale”.

6 comments

  1. Alina 13 iunie, 2020 at 20:07 Răspunde

    Felicitări pentru tot ceea ce ati reușit in condițiile unei pandemii si cu handicapul dezastruoasei guvernari precedente ! Mult succes si putere de muncă !

  2. Țâra Grigore 24 iunie, 2020 at 09:43 Răspunde

    Idioții ăștia (nici măcar Țuțea n-a intuit că odată se vor separa), trebuie exterminați! Din păcate cunosc sate de tsd-iști, care nu realizează ce fac, dându-le votul acestor șmecheri ca orlando!

Leave a reply