miercuri, ianuarie 26

VIDEO. Viena sub teroare. Atac terorist asupra unei sinagogi din centru capitalei Austriei!

0
779

O operațiune de amploare a poliției este în desfășurare în centru Vienei, a declarat luni seara un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters. Ziarul Kronen Zeitung relatează despre un atac asupra unei sinagogi, în care au fost trase focuri de armă.

Potrivit publicației, atacul a avut loc pe strada pe care se află sinagoga principală a Vienei.


Întrebat despre motivul desfășurării de forțe, purtătorul de cuvânt a refuzat să comenteze.

Surse din presa locală spun că unul dintre atacatori s-ar fi aruncat în aer, deci un terorist sinucigaș.

Au fost atacate două restaurante, o sinagogă și un centru comunitar evreiesc, conform informațiilor care circulă pe Twitter.

Mai multe forțe de ordine au fost mobilizate în centrul Vienei, a spus un purtător de cuvânt al Poliției după ce au fost raportate mai multe focuri de armă în apropierea unei sinagoge, relatează Reuters. O persoană ar fi murit, iar mai multe ar fi fost rănite.
UPDATE. Un ofițer de poliție a fost împușcat și rănit în centrul Vienei, anunță agenția APA, citându-l pe ministrul de Interne.
Un suspect ar fi fost arestat, potrivit Reuters. Pe de altă parte AFP scrie că unul dintre atacatori „ar fi murit, altul a fugit”, a declarat Ministerul de Interne, citat de agenția de presă austriacă APA.

Mai multe persoane au fost rănite în timpul unui schimb de focuri de armă, a scris Poliția pe Twitter, după ce un ziar a raportat un atac asupra unei singagogi.

Florian Klenk, directorul ziarului Falter, a indicat pe rețelele sale sociale că există videoclipuri ale atacatorului și indică faptul că există o persoană decedată, dar aceasta nu a fost încă confirmată de autorități.

„Există videoclipuri despre criminal. Tocmai le-am primit și (în acest moment) nu le arătăm, pentru că asta ne-a cerut Poliția. Există și videoclipuri cu o persoană decedată”, a scris Florian Klenk.

Liderul comunității evreiești din Viena a transmis că nu era nimeni în sinagogă în momentul atacului și nici în birourile clădirii comunității și i-a rugat pe toți evreii să nu iasă din casă.

Atacul din capitala Austriei vine la doar trei zile după cel din Franța

Un atacator înarmat cu un cuţit a ucis trei persoane, printre care şi o femeie care a fost decapitată, şi a rănit alte câteva joi, într-o biserică din oraşul francez Nisa, au anunţat presa şi poliţia franceză, într-un incident pe care primarul oraşului l-a descris drept un act de terorism.

Primarul Christian Estrosi a anunţat pe Twitter că atacul cu cuţitul s-a întâmplat în sau în apropierea bisericii Notre Dame din oraş şi că poliţia a reţinut atacatorul.

Poliţia a confirmat că trei persoane au murit şi alte cîteva au fost rănite.

O sursă din poliţie a precizat că o femeie a fost decapitată.

Leave a reply