duminică, iulie 21

VIDEO. Trupa Vox Maris Chicago a lansat un videoclip western pentru piesa „Alergând după vânt”

0
2103

Probabil că încă nu toată lumea din România știe faptul că la Chicago există o trupă românească ce combină muzica rock cu cea contemporană. Este vorba de Vox Maris Band care de curând a scos un nou videoclip, la recenta lor piesă intitulată „Alergând după vânt”.

Piesa, scrisă pe versurile lui Dan Rizo, unul din componenții trupei, are un videoclip în stil western. Chiar dacă pare filmat undeva mai prin vestul sălbatic, videoclipul este realizat aici în statul Illinois, în Galena, un orășel mai de provincie, din partea de vest a statului, nu departe de granița cu statul Iowa. Băieții sunt toți îmbracați în stil de cowboy, melodia începând cu solistul trupei Dan Păduraru cântând la chitară, pe prispa unei case din piatră, căruia i se alătură, rînd pe rând, ceilalți membri ai trupei: Andrei Diaconu, Adrian Nechiti și Dan Rizo.

Versurile lirice ale acestei piese au venit într-un moment de nostalgie și visare a unei normalități. Ce facem, încotro ne îndreptăm?! Toate aceste săptămâni petrecute în izolare, fără a ști ce ne aduce ziua de mâine, viețile ne-au fost date peste cap, și-am fost obligați să ne reevaluam pe noi înșine, oamenii și lucrurile la care ținem. Alergarea după vânt e ceea ce caracterizează lumea în care trăim, în loc să căutăm lucrurile care contează cu adevărat, este mesajul pe care trupa încearcă să-l transmită prin această melodie.

„Am căutat o îmbinare între trecut și prezent ca un fel de dovadă că nimic nu e nou sub soare. Omul, cu o constanță care depășește timpul istoric, continuă să joace aceleași piese de teatru , bineînțeles cu actori diferiți. Dacă nouă ni se pare că trăim vremuri „nemaitrăite” istoria ne dovedește contrariul. Dacă noul ni se pare „nou” ar putea fi doar o problemă de perceptie. Cu toții trecem prin viață animați de tot soiul de povești cu pretenții de unicitate, când de fapt doar alergăm pe cărări bătute de înaintașii noștri. Totusi, datorită limitelor percepției, fiecare generație trăiește cu speranța că va reuși să spargă gheața și să descopere acel element care ne va aduce libertatea absolută. Cât de mult e realitate și cât de mult idealism? Speranța moare ultima!  ne-a declarat în exclusivitate Dan Rizo. 

Povestea trupei Vox Maris Band începea în urmă cu aproximativ 10 ani la Chicago, când, câțiva băieți pasionați de muzică au decis să își facă o formație. Chiar dacă în viața de zi cu zi toți au diverse profesii, muzica este cea care îi adună împreună. La rândul lor ei transmit românilor din SUA o muzică românească autentică, prin care încearcă să le aline dorul de România.

La sfârșitul anului trecut trupa și-a lansat cel de-al doilea album muzical, intitulat “Pâine și Sare”. Evenimentul, desfășurat la Irish American Cultural Center în Chicago, a adunat la un loc o pleiadă de artiști, români și americani, care au încântat, în prima oră de spectacol, sutele de spectatori prezenți la eveniment, din diferite colțuri ale Americii.

Albumul, lansat atunci, era o exprimare a sentimentelor artistice trăite de membrii trupei, aici in America, pendulând între două lumi. În versurile cântecelor lor putem regăsi teme și întrebări cu care se confruntă orice imigrant, precum: dorul de casă, de părinți, de plaiurile natale, sentimente trăite de omul rătăcit între două lumi și continente, în căutare de sensuri. “Avem întrebări despre viața de zi cu zi în America. Avem întrebări despre istoria noastră, despre integrarea noastră într-o lume nouă. Am constatat că după ani și ani de viață în America, trăim între două lumi. Suntem și aici, suntem și acolo, nu suntem nici aici și nici acolo.” spune Dan Rizo, toboșarul formației. “Faptul că am reușit să facem acest album este o realizare pentru noi, și sufletească și un alt pas să mergem la un alt nivel.” declara Adrian Nechiti, chitarist al trupei. 

 

Leave a reply