VIDEO. Trump, umilit: Garda Naţională dansează cu manifestanţii! Continuă protestele în SUA

1
1371

În timp ce încearcă să mute atenţia de la criză – prin atacuri ieftine la China şi prin anunţuri triumfaliste despre scăderea şomajului – Donald Trump se scufundă pe zi ce trece într-o situaţie ce pare tot mai catastrofală pentru el, în perspectiva alegerilor din noiembrie.

De aproape două săptămâni, Statele Unite traversează una dintre cele mai dure crize sociale şi politice din ultimele decenii, provocată de uciderea unui afro-american de către un poliţist alb, crimă care a aruncat ţara în pragul haosului.

Sâmbăta aceasta a fost din nou zi de proteste.

Cu pumnul ridicat şi cu gura acoperită pentru a preveni răspândirea coronavirusului, o mulțime gigantică a coborât spre Casa Albă, în diverse manifestații care au fost inițial chemate să respingă rasismul, dar care au sfârșit în realitate prin a deveni anti-Donald Trump.

În fața celui mai grav val de tulburări din istoria americană recentă, preşedintele SUA a transformat Casa Albă și străzile din jur într-o fortăreață înconjurată de baricade și protejată de sute de revolte cu polițiști și soldați.

Niciodată în istoria modernă a Americii un preşedinte nu a devenit adversarul propriului popor, nu a încurajat ura şi dezbinarea între oameni, după cum este acuzat Trump la cel mai înalt nivel.

Acest fapt a fost aspru sancţionat de chiar ex-colaboratorul său apropiat la şefia Pentagonului, care şi el l-a abandonat pe Trump ca alţi dintre foştii săi colaboratori.

„Donald Trump este primul președinte pe care l-am văzut vreodată care nu a încercat să unească poporul american și nici măcar nu se preface că face asta. În schimb, încearcă să ne divizeze. Asistăm la consecințele a trei ani fără conducere matură”, a spus Jim Mattis, citat de The Atlantic.

Fostul șef al Pentagonului între ianuarie 2017 și decembrie 2018, când a demisionat ca urmare a deciziei lui Trump de a retrage trupele americane din Siria, a susținut că Statele Unite „se pot uni” fără Trump, deși „nu va fi ușor. ”

Însă în ciuda ameninţărilor cu forţa ale preşedintelui, liderii vechi şi noi ai Pentagonului s-au delimitat de Trump. Ieri, şefii Armatei au interzis folosirea armamentului în eventualele confruntări cu protestatarii.

La începutul săptămânii, însuşi actualul secretar al Apărării s-a delimitat de Trump.

Trump priveşte încruntat spre Mark Esper

Mark Esper, secretarul american al Apărării, a luat miercuri distanță de președintele Donald Trump, asigurând că nu ia în considerare utilizarea trupelor active necesare pentru a controla valul de proteste declanșate de uciderea afro-americanului George George Floyd de către un poliţist alb.

„Opțiunea de a folosi trupe active în rolul de garant al legii ar trebui utilizată doar ca ultimă soluție și numai în situațiile cele mai urgente și extreme”, a spus Esper la o conferință de presă de la Pentagon, citat de The Guardian.

„Nu suntem într-una din acele situații în acest moment. Nu susţin invocarea Legii Insurecției”, a subliniat el, vorbind despre posibilitatea folosirii Armatei în interiorul țării, chestiune ridicată de președintele Donald Trump la începutul săptămânii.

Ţinând cont şi de aceste semnale anti-Trump de la nivel foarte înalt, în tot mai multe oraşe forţele de ordine fraternizează cu manifestanţii, iar uneori o fac la un mod umilitor pentru preşedintele SUA. Este cazul imaginilor de mai jos în care se vede cum trupele Gărzii Naţionale, trimise să-i disperseze pe manifestanţi, au ajuns chiar să danseze cu oamenii ieşiţi la proteste!

VEZI ŞI:

VIDEO.”Trump e primul preşedinte care dezbină America”. Acuzaţii incredibile ale fostului şef al Pentagonului

Şeful Pentagonului refuză să-i facă jocul dur al lui Trump în criza produsă de uciderea lui George Floyd

1 comment

  1. Nirvana 7 iunie, 2020 at 01:38 Răspunde

    Jim Mattis este un general in rezerva si care a indeplinit rolul „Secretary of Defense”, echivalentul Ministrului Apararii. A incercat sa puna ordine in Casa Alba, dar nu s-a putut cu Trump. In cele din urma Mattis si-a dat demisia cand Trump a hotarat sa-si retraga trupele din Siria, lasandu-i pe rusi la comanda si lasandu-i si pe turci sa-i macelareasca pe kurzi, aliatii americanilor. A fost tradare mult prea mare pentru Mattis!

Leave a reply