sâmbătă, noiembrie 27

VIDEO. The Special One is back! Guardiola, învins din nou de marele rival: ”Așa sunt echipele lui Mourinho, dacă ratezi nu te iartă”

0
839

Jose Mourinho-Pep Guardiola, probabil cea mai mare rivalitate de antrenori din lume. E memorabilă perioada din Spania, când Jose Mourinho preluase un Real Madrid în derivă, iar Guardiola conducea cea mai bună echipă din toate timpurile: Barcelona lui Messi, Xavi, Iniesta&co.

Treptat, lusitanul a pus pe picioare Realul, deși a început cu o înfrângere drastică: 0-5 în capitala Catalunyei.


Însă ”poco a poco”, Ronaldo, Ramos, Alonso, Benzema au preluat controlul și au reușit ce nimeni nu credea atunci: câștigarea campionatului!

Anii au trecut, Mourinho a revenit în cel mai iubit campionat din lume, Premier League, a mai câștigat trofee cu Chelsea, Manchester United și a ajuns în cele din urmă la un Tottenham Hotspur în derivă după epoca Pochettino.

La fel ca în Spania, Guardiola, blindat de banii șeicilor, făcea minuni la Manchester City.

Sâmbătă seara, Tottenham a învins acasă pe City cu 2-0 și presa lumii a titrat: The Special One is back”. ”S-a întors marele Mourinho, cel pe care unii începuseră să-l considere expirat”, a titrat Daily Mail.

Guardiola a fost sincer după meci:

“Am avut mai multe șanse și le-am dat greș. Echipele lui Mourinho sunt așa, faci greșeli și te pedepsesc în contraatac”, a spus antrenorul catalan. City a suferit mult, mai ales când Kane și Ndombele au intrat pe contre, iar acest lucru a fost reflectat de Guardiola în analiza meciului.

“Nu este ușor pentru Harry Kane și Ndombele să aibă un teren deschis, este foarte dificil să-i oprim acolo. Jocul posesiei noastre a fost bun, dar fotbalul este pe zone și acolo nu am fost buni”, a spus Pep, citat de Marca.

În plus, Guardiola a afirmat că jocul echipei nu a fost diferit de ceea ce a făcut de-a lungul sezonului: “Rezultatul ar fi putut fi mai bun, am jucat într-un mod similar cu ceea ce am făcut tot sezonul. Nu ne-am apărat bine pentru primul gol. Ei s-au apărat atât de adânc, s-au apărat cu șase și nu a fost ușor”. El a adăugat: “Am avut șansele noastre, dar nu am putut înscrie și ei au marcat două goluri la trei șuturi”.

Nimeni nu mai vorbește însă acum de ”parcat autobuzul” lui Mourinho. Ar fi prea simplu. Omul e ”serial winner” și punct. Se pliază pe ce are.

La Real Madrid a fost foarte ofensiv, marcând cele mai multe goluri, mai multe chiar și decât cea mai ofensivă echipă din lume, Barcelona lui Guardiola! La Chelsea a jucat echilibrat. La Tottenham blindează apărarea și lovește pe contre.

Câștigă în funcție de ce are la îndemână, nu e deloc un antrenor defensiv cum greșit e catalogat inclusiv de specialiști.

Mourinho este pur și simplu un antrenor și atât.

De asta l-a îndrăgit mai mult Cesc Fabregas, jucătorul care a lucrat și cu Mourinho, și cu Guardiola.

Mijlocasul a impartit vestiarul cu doi dintre cei mai valorosi antrenori din lume, Pep Guardiola si Jose Mourinho, insa cand a fost intrebat cu care dintre cei doi se intelege mai bine, Fabregas a raspuns transant.

“Mourinho a fost cel care m-a inspirat cel mai mult după plecarea de la Barcelona. Mi-a spus ca am avut divergentele noastre pe teren, cand el era la Chelsea si eu la Arsenal, iar apoi el a mers la Real si eu la Barcelona, insa totul s-a incheiat acolo. Mi-a povestit proiectul sau. Prioritar este profesionalismul, iar astazi continuam sa vorbim si il consider prieten, m-a ajutat mult si e posibil sa fi facut unul dintre cele mai bune sezoane ale mele sub comanda lui. Cu Guardiola nu am mai vorbit. S-au intamplat lucruri despre care nu trebuie sa vorbesc. Nu stiu daca dezamagirea este mutuala. Era idolul meu din copilarie, poate persoana de la care am invatat cel mai mult, ca jucator, ca idol si apoi ca antrenor”, a spus Fabregas citat de sport.ro.

 

Leave a reply