VIDEO. Și-a pierdut tatăl din cauza COVID și acum se vaccinează voluntar: ”E unica șansă să ieșim din această nenorocire”

1
1101

Impresionantă povestea Silviei! Și-a pierdut tatăl după o lună de luptă cu COVID-19, boala produsă de noul coronavirus, iar asta i-a întărit curajul de a se oferi voluntară în Marea Britanie pentru a testa un vaccin anti-COVID.

„Nu are de ce să-mi fie teamă. Voi primi două doze de vaccin sau placebo, nimeni nu știe exact ce primește în acest studiu. Prima doză va fi în câteva zile, următoarea în 21 de zile. Apoi urmează întâlniri și analize perioadice pe un an întreg. Cred că vaccinul e singura soluție pentru deblocarea economică, e unica șansă să ieșim din această nenorocire, din acest impas. Nu ne permitem ani de zile până când virusul va dispărea de la sine”, a spus româncă, la Digi 24.

Vaccinul produs de Novavax este în faza de testare, iar  Silvia Câmpeanu a fost aleasă ca voluntar pentru unul dintre vaccinurile anti-COVID dezvoltate de britanici. Alături de câteva zeci de mii de subiecți, ar putea să aducă aproape de aprobarea finală cel mai așteptat medicament din ultima sută de ani.

Ea a povestit la Digi24 ce a determinat-o să participe la studiu.

„Decizia a fost luată de foarte mult timp, de când se discuta de crearea unui vaccin. Am aplicat prin programul oferit de NHS și decizia mi-a fost întărită de poate cel mai nefericit eveniment din viața mea, de dispariția tatălui meu, care s-a prăpădit după o luptă foarte lungă cu COVID, o lună de luptă. Emailul de confirmare a participării la studiu a venit în ziua înmormântării lui. Am considerat că e un semn că trebuie să fac asta, că e datoria mea ca om să particip”, a spus Silvia Câmpeanu, care lucrează ca avocat în Marea Britanie.

VEZI ŞI:

Creatorul vaccinului Pfizer antiCOVID: ”„Am putea reveni la viața normală, la mijlocul anului viitor”

Bill Gates știe când omenirea va opri definitiv pandemia SARS-CoV-2. ”Doar Pfizer poate scoate vaccinul rapid”

Agenția Europeană pentru Medicamente: Distribuirea dozelor de vaccin ar putea să înceapă din luna ianuarie

1 comment

 1. Adriana Belange 16 noiembrie, 2020 at 19:18 Răspunde

  Si Daca vei avea efecte secundare grave? Si Daca vei ramine cu sechele grave pe tôt restul vietii?
  Sa ajungi sa iti doresti sa mori ça nu mai poti supporta efectele….
  Tatal tau sigur nu de covid a murit, fie de o alta boala, fie de malpraxis, fie l au lasat sa moara sau a fost omorat ça sa dea bine la statistici.
  Covidul nu va DISPARE niciodata la fel ça gripa.
  Un vaccin ça sa fie valid pe piata are nevoie de 10 sau 15ani de cercetari.

Leave a reply