vineri, februarie 3

VIDEO. Se liniștesc apele în coaliție. Orban, din nou categoric cu PSD: ”Îl susținem pe Vlad Voiculescu”

0
2444

După două luni de mișcări agitate în coaliția guvernamentală aflată la putere după alegerile din 6 decembrie 2020, apele par să se liniștească în relația dintre PNL, USRPLUS și UDMR.

Scandalurile legate de repartizarea funcțiilor în guvern au rămas în urmă, chiar și cele mai recente cum ar fi nemulțumirea filialei liberale de la Cluj, revoltată că funcția de prefect nu a revenit PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a făcut declaraţii de presă după şedinţa Biroului Politic Naţional în care au fost validaţi prefecţii şi subprefecţii din partea Partidului Național Liberal.

Orban a spus că organizaţiile PNL au formulat propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii, precizând că au fost validaţi 72 de candidaţi.

”Organizaţiile PNL au formulat propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii. Am supus validării BPN 72 de candidaţi pentru poziţiile respective, oameni care urmează să gireze funcţii importante în statul român şi să susţină premierul, miniştrii în activitatea Executivului. Am susţinut în continuare reprezentanţi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Guvernului pe care l-am condus, de asemenea, am susţinut reprezentanţi noi”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a precizat că una dintre persoanele susţinute este Lucian Heiuş, care a fost deputat şi va fi secretar de stat la Ministerul Finanţelor. Va mai fi susţinută Florica Cherecheş, care va gira funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi Copii şi Adopţii.

”De asemenea, în ceea ce priveşte reprezentanţi ai PNL care şi-au desfăşurat activitatea aş menţiona pe domnul Ionel Sreioşteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, pe Aurel Simion secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Am mers în unele situaţii pe continuitate, de asemenea, am mers pe reprezentanţi potriviţi care să gireze funcţii publice”, a mai precizat liderul PNL.

Şedinţa a avut loc de la ora 11.00, în sistem videoconferinţă. În urma negocierilor din coaliţie s-a stabilit că PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi.

Președintele PNL a transmis din nou un mesaj dur pe adresa PSD: coaliția îl susține pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, împotriva căruia PSD și AUR au susținut o moțiune simplă, cerându-i demisia din funcție.

”Evident că îl susținem pe colegul nostru. E și ridicol ca să ceri demisia unui ministru la doua două luni după alegeri”, a spus liderul liberal.

Orban a respins categoric ideea că o moțiune de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu va trece:

”Sub nicio formă. Este un exerciţiu democratic pe care şi noi l-am folosit. Moţiunea de cenzură este un moment de exprimare al Opoziţiei, în care  poate să-şi  permită să adreseze critici, dar şansa unei moţiuni de cenzură de a trece este egală aproape cu zero”.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în această sesiune parlamentară partidul pe care îl conduce va încerca să creeze o majoritate parlamentară, apoi va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

Leave a reply