VIDEO. Sabin Gherman: numești politic șefi de spital? Spitalele vor fi foc, fum, praf, pulbere

Adică ai văzut că-ți mor oameni arși, și totuși mergi la spital și-l pui pe ăla politic, mai spune jurnalistul
0
1090

Incendiul de astăzi, de la „Matei Bals, pune societatea românească – pentru a  câtă oară – pe flăcări

Acest” breaking news” obligă orice jurnalist, analist, ce-o fi, de bun simt, să-și lase pentru o clipă, pentru o zi, alte îndeletniciri și să cugete nițel presat de evenimente nedorite, neașteptate, la o realitate cruntă: încotro se îndreaptă România?

Sabin Gherman analizează cauzele atâtor nenorociri, nu doar despre ceea ce știm că s-a întâmplat astăzi, tragedie soldată cu morți și răniți, care se abat una după alta în societatea noastră răpusă de mafie de peste 3 decenii, și sapă adânc în mișmasurile „originale” clădite, edificate, de acel capitalism de cumetrie început de Ion Iliescu și camarilă imediat după 1989.

Și de care, se pare, nu am scăpat încă!


Va prezentăm parte din înregistrarea făcută astăzi de ziarist pe canalul sau de you tube

 

„Va amintiți când prim-secretarii lui Ceaușescu raportau totul partidului și spuneau că „totul e bine, nu avem curajul să spunem că e rău, sunt niște probleme dar le rezolvăm”…

Totul era bine pe raportele care ajungeau la Ceaușescu. ȘI prim-secretarii știau că mint, și aia din preajma lui Ceaușescu și Ceaușescu știau că e o minciună. {…}

Dar lăsau lucrurile așa.

Acuma mi se pare că e la fel: vine partidul, de 30 de ani, pune politic un manager de spital, un șef de companie, o femeie de serviciu, și ăștia raportează de frică că „totul e bine”. M-a pus partidul, „totul e bine”.

Și atunci te întrebi: țară asta a depășit comunismul, țară asta l-a împușcat pe Ceaușescu și a continuat   într-un  comunism cu mecla umană sau cu muie umană, i-aș spune, cu față umană de-a lui Iliescu, un fel de perestroika în care ai voie să aduci <Golf > și second hand din Germania, anume mașini, sau pur și simplu noi nu avem organ pentru onestitate.

 

Adică ai văzut că-ți mor oameni arși, și totuși mergi al spital și-l pui pe ăla politic?
Ai văzut că iei nozocomiale – nemții de 40 de ani nu mai au boală asta.

Dar noi nu le punem la socoteală astea.

Noi  punem la socoteală doar declarațiile politice. Am juns la guvernare, n-am ajuns la guvernare, ăla e omul meu, ăla e omul tău și pe care îi schimbăm.

Și când îi schimbăm, vin aia care au fost puși politic și încep să facă un scandal: „dar de ce mă schimbi, uite ce bun manager am fost, că am făcut, că am dres”

De fapt, este un fals.

Ești bun manager doar pentru faptul că ai avut linie directă în cadrul partidului să te duci la finanțe să-i spui lui ăla „vezi că în spatele meu stă nu știu care, vezi că am spate acolo, da-mi niște bani să fac, să dreg.

Dacă un ministru, spre exemplu, Voiculescu, vrea să facă treaba bună, se duce frumos în „teritoriu”, și vorbește cu medicii și o să afle, de exemplu, <ce știe tot satul>: că în sistem există acei dinozauri care se opun de 30 de ani oricărei reforme și dacă se poate să fie niște dumnezei în clinici.”

Leave a reply