(VIDEO). Sabin Gherman: „De ce n-a fost învins Orbàn Viktor. Gyurcsany (Coaliție): “Am mințit și dimineața și seara”

0
986

„Am încercat să fiu obiectiv, atâta cât pricep din politica din Ungaria – e clar că-mi voi lua, și de la unii și de la alții, ouă clocite/kikelt tojások în chelie.”

„Iar celor care pot să stea strâmb și să judece drept, Mulțumesc, Koszonom 🙂„, scrie o postare pe contul de Facebook, Sabin Gherman.” (…)

In continuare, vă prezentăm câteva dintre ideile lui Gherman, pe care le puteți asculta integral pe linkul ce-l vom atașa mai jos,  pe contul You Tube al scriitorului și gazetarului transilvănean.

„Uite o emisune… Stiu că voi fi înjurat și de către unii români și de către unii maghiari. Este o emisuine despre alegerile din Ungaria, și săbiile au fost atât de violent scoase, încât unii se vor duce 100% către o parte, alțîi, 100%, către cealaltă parte, și pianistul voi fi, evident, eu, cel în care vor da cu pietre…

De ce? Pentru că nu voi fi 100% într-o parte sau într-alta.

Titlul este: De ce n-a fost învins Orban Viktor?

De ce… titlul acesta?”

 

Pentru că toată lumea se aștepta, mai ales în ultima săptămâna, și informațiile așa venea, cel puțîn pe presă românească (și eu la aia am acees), încât să pună o senzație, cumva, de igalitate între Orban și opoziție.

 

„Sigur, echilibrul este cel mai de dorit într-o societate. Însă, atunci când vii cu… ” sunt doar câteva procente care îi desparte opoziția de Fidesz”, sau „opoziția are șansă prin cele șase partide unite să-l arunce în afară istorie pe Orban, etc, etc, etc”, se crează astfel impresia că… <acum-acum e momentul>, și astfel surpriză e cu atât mai mare cu cât Victor Orban a luat – sau va lua – două treimi din Parlament.” (…)

Ascultați emisiunea integrală aici

Leave a reply