VIDEO. Sabin Gherman: “Cum vine Ziua Maghiarilor, cum se-nfoaie ficații-n patrioții de serviciu”

Din toate aiurelile voastre naționaliste, din tot patriotismul vostru lirico-masturbator, din toate spasmele, clismele voastre identitare, se nasc prozeliți care fac tâmpenii și despre care voi nu vorbiți nimic, afirmă Sabin Gherman.
0
1624

“Ce-ar fi fost Clujul, Timișoara, Târgu-Mureșul, fără maghiari? Dar Sibiul fără sași, ce-ar fi fost? Bucovina, fără austrieci? Iașiul, Rădăuțiul, Hârlăul, fără evrei? Gherla, fără armeni”, postează Sabin Gherman pe rețelele de socializare.

 

“Răspunsurile ar trebui să le dea dureri de cap “patrioților”, ălora care încă mai spumegă că-s “pe veci stăpâni”
Cu cât mai multe culturi are o țară, cu atât e mai bogată; dac-ar ar avea mai putini politicieni, ar fi și mai bogată…
E vorba despre decență și adevăr istoric – astea ne vor salva, chiar dacă vor părea enervante la început.
De ziua maghiarilor, cred că e cazul – cel puțin în Ardeal – să zicem și despre cuvântul “împreună”. Soluția e chiar lângă noi, o vedem zilnic, doar că nu ne pricepem cum s-o zicem tare și apăsat. Și începem cu Detroit, 1943, că istoria are mereu aceleași ziceri pentru cei ce înțeleg”, spune autorul transilvanean.

E o concurență extraordinară de a pregăti vâltoarea, în mod evident, de astăzi

“L-am văzut pe George Simion, care nu are legătură cu Ardealul cum n-am eu cu Bacău sau Vrancea, de unde o fi el… A mers repede în Sfântu Gheorghe: cum vine ziua maghiarilor, hopa, mergem în Sfântu Gheorghe, să mai activăm un pic…  

După aia plecăm la Chișînău, știm se știe sunt persona non grata pentru Republica Moldova… Cică… <să mă duc și eu la o mormantare, la marele scriitor Dabija>”, ironizează inițiatorul controversatului manifest, “M-am săturat de România”.  

“Adică, încearcă să provoace scandalul, el știe chestia asta, scoate babele la poartă! După George Simion, că e la concurență, nu cumva să i se ia electoratul, vine Ciolacu . Și Ciolacu, vezi Doamne, s-a gândit el să meargă la o biserica din Brașov. 

 Vezi, vine în Ardeal – Ciolacu-i din Buzău, vorbește despre istorie el care, săracu’, are mari probleme și de limba română – și spune despre “dezrobirea Transilvaniei”?!” Mai băiețaș, (Ciolacu n.r.) dacă tu ai fi știut un pic de istorie, stăteai cu capul în pământ, pentru că tu nu poți vorbi despre derobirea Transilvaniei pentru că Transilvania nu a fost niciodată robită. 

 Din toate aiurelile voastre naționaliste, din tot patriotismul vostru lirico-masturbator, din toate spasmele, clismele voastre identitare, se nasc prozeliți care fac tâmpenii și despre care voi nu vorbiți nimic: 

Nu este disponibilă nicio descriere.

Din toate aiurelile voastre naționaliste, din tot patriotismul vostru lirico-masturbator, din toate spasmele, clismele voastre identitare, se nasc prozeliți care fac tâmpenii și despre care voi nu vorbiți nimic:

A cui e efervescența? E, evident, a patrioților de serviciu.  sunt foarte mulți “patroti” de aceștiacare își amintesc de propria țară când e ziua ungurilor”, atrage ironic Sabin Gherman atenția.
Puteti urmari aici inregistrarea

Leave a reply