sâmbătă, noiembrie 27

VIDEO Sabin Gherman: Când părinții te învață să furi și apoi urlă “Jos corupția”

0
1076

Da, de la porcărioara aia numită “Cățeluș cu păru’ creț” și până a trișa la Olimpiada de Mate, mulți dintre părinți ar trebui să spargă oglinda când se privesc. Vrem reformă, da’ să înceapă cu alții; vrem investiții, da’ căutăm pile să ne-angajăm copchiii la stat. Vrem, da’ nu vrem, scrie ziaristul, pe contul facebook

Sabin Gherman atrage atenția asupra cauzei unui fenomen național, anume  corupția generalizată

Deși mulți dintre noi ne manifestăm deseori revolta față de MULTIPLELE acte de corupție săvârșite de aleșii neamului, de funcționari, de comercianți sau de alte categorii sociale favorizate prin lozinca “jos corupția”, nu conștientizăm – probabil – că suntem noi înșine promotorii acestora.

Anume… tocmai cei care dăm naștere acestui fenomen atât de răspândit în societatea noastră.


 

Iată opinia lui  Sabin Gherman

“Radu Gologan: <5% din elevii de la Olimpiada online au copiat, unii ajutați de părinți: nu trebuie să existe milă pentru furt. Sprijinul părinților pentru fraudare este mai mare cu cât copii sunt ajutați de mici>. Și mai zice: <pentru un astfel de furt, n-aș mai lasă pe toată perioada școlarizării, indiferent dacă ajunge profesor universitar sau inventator, un astfel de copil să mai participe la astfel de competițîi>”.

“Mai băiete, trebuie să primeșți un leac de frică, cum îi zicea Lăpușneanu doamnei Lăpușneanu”, continua jurnalistul!

Dar “leacul asta de frică” să-l primească și părintele tău, ăla care vine și-ți șoptește pur și simplu rezolvarea problemei.

Soluțiile astea nici nu știi cum să le ei într-un popor obișnuit cu “cățeluș cu părul creț”, obișnuit să-l înjure pe Funeriu că a băgat camere de luat vederi, ai băgat video la Bacalaureat și copiii ce-or să facă…?
Dar nimeni nu și-a pus problema… copiii să învețe.

Ah, erai foarte supărat pe Funeriu că a băgat camera video și se vede și se vede dacă scoți fițuică?

Îmi pare rău, dar poporul nostru, că toate alte popoare, nu este făcut dintr-o celulă a lui Einstein, una a lui Marie Curie, și a mai știu eu care…”

Întreg mesajul îl puteți viziona aici

Leave a reply