Video: Prima filmare cu crucișătorul Moskva în flăcări

0
636

Sursa: Twitter

A apărut primul videoclip cu crucișătorul Moskva înainte de a se scufunda. Era înclinat într-o parte 10 grade și ardea în interior și în exterior, zona din jurul punții arzând intens din cauza a ceea ce se spune că au fost două sau chiar trei lovituri de rachete.

Sursa: Twitter

Crucișătorul Moskva nu pare să fi fost afectat de o explozie a muniției interne care ar fi lăsat urme evidente pe punte, iar marea pare a fi relativ calmă, deci nici “furtuna” nu a contribuit la scufundarea navei așa cum insistă mașina de propagandă a Kremlinului.

Sursa: Twitter @CovertShores

Primele fotografii cu Moskva, nava amiral a Mării Negre, avariată inițial și acum scufundată, despre care Ministerul Apărării din Rusia spune că a fost pierdută din cauza „focului și mării furtunoase”.

Sursa: Twitter

De remarcat: radarul de control al tirului apare în poziția de stand-by. Ar fi trebuit să fie într-un unghi diferit dacă ar fi urmărit vreo amenințare. Se pare că nu a detectat rachetele care se apropiau.

Ipoteza este că rachetele Neptune au lovit mijlocul navei distrugând compartimentul ce controla propulsia, energia electrică și controlul daunelor.

Ceea ce a făcut ca lupta împotriva incendiilor să fie mai dificilă.

Sursa: Twitter

Scopul compartimentului este de a gestiona energia (atât electrică, cât și de propulsie) și acționează, de asemenea, ca centru de control al daunelor pentru navă.

Potrivit unor surse neconfirmate, cel puțin 42 de marinari ruși din echipaj au fost uciși în urma loviturilor cu rachete Neptune.

 

 

Leave a reply