sâmbătă, iulie 20

VIDEO. Preşedinţii coronavirusului. Sute de milioane de oameni în pericol din cauza liderilor politici care se apără de pandemie cu selfie, amulete şi iconiţe

0
1036

EXCLUSIV. Corespondenţă din Sao Paolo de la Călin Daniel Cruceru

America Latină cuprinde 20 de ţări şi o populaţie de peste 600 de milioane de locuitori. Este un teritoriu imens, unde pandemia cucereşte intră pe tăcute, mai ales atunci când autorităţile nu iau în serios marele pericol al coronavirusului.

Președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador (AMLO), a provocat controverse în țara sa, solicitând mexicanilor să poarte amulete și iconiţe cu sfinți și fecioare pentru a face față coronavirusului.

López Obrador a şocat opinia publică din Mexic cu un videoclip în care este văzut cum respinge gelul antibacterian de la un colaborator şi le-a cerut oamenilor să  nu stea în case, dimpotrivă, să meagră la petreceri şi să nu ţină cont prea mult de coronavirus.

Atitudinea sa a fost considerată iresponsabilă de lideri de opinie, vedete, artişti şi părţi mari ale societăţii mexicane.

Mai la sud, preşedintele Braziliei continuă să insiste cu ignorarea pandemiei care a pus în genunchi Europa.

În timp ce întreaga lume încearcă cu disperare să facă față pandemiei coronavirusului, Jair Bolsonaro nu ia virusul în serios. El s-a opus sfaturilor propriului ministru al Sănătății, la începutul lunii martie și, așteptând rezultatele unui al doilea test de coronavirus, a abandonat izolarea pentru a se alătura mitingurilor politice împotriva Congresului, notează BBC.

Practic, a ales să-şi contamineze colegii şi compatrioţii, o atitudine chiar mai gravă decât a preşedintelui Mexicului!

Într-o corespondenţă video pentru LUMEALIBERA.RO şi LUMEA LIBERA TV, Călin Daniel Cruceru a explicat ce riscuri planează asupra Americii Latine şi asupra unei populaţii sensibil mai mari decât a Europei.

Leave a reply